Близо 63 000 зрелостници са подали заявления за явяване на

...
Близо 63 000 зрелостници са подали заявления за явяване на
Коментари Харесай

Зрелостниците се явяват на матура по български език и литература

Близо 63 000 зрелостници са подали заявки за явяване на матура по български език и литература, която се организира през днешния ден. Те би трябвало да носят персоналната си карта и служебната записка за допускане до изпита.

Изисква се да пишат с черен химикал. Матурата стартира в 08:00 ч. и продължава 4 астрономически часа, а за учениците със специфични просветителни потребности са планувани 2 часа в допълнение.

Матурата по български език и литература се състои от 3 модула. Времето за работа по първия от тях е 60 минути. Толкова е отредено и за втория, а третият, в който зрелостниците пишат интерпретативен текст или есе продължава 120 минути. Учениците със специфични просветителни потребности работят в обособени зали и имат два спомагателни часа.

Зрелостниците нямат право да си потеглят до 60 минути след началото на първия модул, а един път напуснали, няма да могат да се връщат.

10 500 квестори ще наблюдават за реда в изпитните зали. Те ще обезпечават и пропускателния режим на входа на учебните заведения. За естественото протичане на изпитния ден, във всички зали, в които ще се организират изпити е обезпечено и видеонаблюдение, оповестиха от Министерството на образованието. Резултатите от матурите ще бъдат оповестени до 13 юни.

След 16:00 ч. през днешния ден на уеб страницата на просветното ведомство ще бъдат оповестени изпитните разновидности и ключ с правилните отговори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР