Близо 600 противоградни ракети са изстреляни в Хасковска област от

...
Близо 600 противоградни ракети са изстреляни в Хасковска област от
Коментари Харесай

Близо 600 противоградни ракети са изстреляни в Хасковска област

Близо 600 противоградни ракети са изстреляни в Хасковска област от Изпълнителна организация „ Борба с градушките “ на 26 май. Причина за това е образуването на градоносни облаци.

Изстрелването на ракети е почнало в 16:53 ч. в Старозагорска област и е траяло на територията на Хасковска област близо 4 часа, без спиране, през 2 – 3 минути. Общо в Хасковска област са обработени 9 градоопасни облака.

Рано тази заран непрекъснато настоящите комисии към Областна дирекция „ Земеделие “ – Хасково са почнали оглед за вероятно нанесени вреди от падналия дъжд, подправен с градушка. До момента в Областната работа „ Земеделие “ няма подадени заявки от земеделци за нанесени вреди.

От 21 април – началото на дейния сезон по противоградова отбрана, досега са извършени 42 въздействия, обработени са 136 градоопасни облака и са били изстреляни 2012 ракети в териториите, защитавани от ракети. От 24 май е почнала и отбраната от градушки със самолетен прийом – в Северноцентрална и Североизточна България.

Напомняме, че земеделските стопани, потърпевши от градушки, могат да подават своите заявки за инспекция от непрекъснато настоящите комисии на територията на съответната област.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР