Близо 60 на сто от пациентите, хоспитализирани с COVID-19, изпитват

...
Близо 60 на сто от пациентите, хоспитализирани с COVID-19, изпитват
Коментари Харесай

Всеки втори пациент страда от COVID симптоми поне 6 месеца

Близо 60 на 100 от пациентите, приети в болница с COVID-19, изпитват най-малко един от признаците на инфекцията шест месеца след заразяване, като най-често се оплакват от отмалялост, болки в мускулите и ставите, затруднено дишане, проблеми със съня, откри френско проучване.
Резултатите бяха оповестени от сп. "Клиникал майкробайолъджи енд инфекшън ". Изследването е извършено измежду 1137 души от експерти от Френския народен институт по опазване на здравето и медицински проучвания ИНСЕРМ.
Една четвърт от пациентите се оплакват от "три и повече признака " шест месеца след инфекцията. При 2 на 100 от изследваните се наложило още веднъж да бъдат настанени за болнично лекуване.
Учените са следили "връзка сред първичната тежест на заболяването и дълготрайността при изявата на признаците ". Наличието на най-малко три признака шест месеца след заразяване е "по-обичайна при хора, чието заболяване е наложило престой в интензивно поделение спрямо пациенти, които са били приети в болница в общи отделения и с множеството пациенти със признаци ", показват създателите на проучването.
125 души от обхванатите от проучването не са били в положение да се върнат на работа шест месеца след преболедуването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР