Близо 60 автомобила, излезли от употреба и паркирани на общинска

...
Близо 60 автомобила, излезли от употреба и паркирани на общинска
Коментари Харесай

В Стара Загора репатрират коли без регистрационни табели на наказателен паркинг 

Близо 60 автомобила, излезли от приложимост и паркирани на общинска земя, са открили от началото на 2020 година, чиновниците на звено „ Инспекторат ” в Община Стара Загора. Те не са минали годишен механически обзор повече от две години, поради което подлежат на принудително премахване. За всички установени моторни транспортни средства (МПС) са формирани преписки и са издирени и известени притежателите.
Процедурата по пренасяне от държавна или общинска благосъстоятелност включва връчване на наставление на притежателя, след което стартира да тече 14-дневен период, в който е колата би трябвало да се отстрани. Според нормативната уредба преместването му на друга локация с изключение на частен парцел или профилирана площадка за разкомплектоване не стопира към този момент стартиралата процедура.
През тази година поради усложнената конюнктура и въвеждане на изключително състояние в страната общинската администрация в Стара Загора не е предприемала дейности по репатриране на излезли от приложимост коли.
МПС-та без регистрационни табели, само че минали годишен механически обзор (ГТП) през последните две години и нямат статут на „ излезли от приложимост МПС “ се реалокират от екип на звено „ Общинска защита “ взаимно със чиновници на „ Общинска полиция “ и се съхраняват краткотрайно на наказателния паркинг на бул. „ Никола Петков “ до СБА. Това най-често са случаи, при които табелите с регистрационните номера са свалени от чиновници на Министерство на вътрешните работи по отношение на осъществени нарушавания на водачите.
Проверки се правят постоянно и по информация на жители, са забелязали паркирани отдавна коли, които очевидно са в неприятно положение и са без стикери за техническа редовност или без регистрационни табели.
Сигнали може да бъдат подавани на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР