Близо 5700 проверки за 3 дни извършиха инспектори от държавните

...
Близо 5700 проверки за 3 дни извършиха инспектори от държавните
Коментари Харесай

Близо 5700 проверки за 3 дни извършиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

Близо 5700 инспекции за 3 дни направиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите. Инспекциите са осъществени в интервала от 10-и май до 12- и май в това число, като резултат от контрола са формирани 86 акта и 32 констативни протокола.

В посочения интервал чиновниците в държавните предприятия са направили общо 2 352 инспекции, като през надзор са минали 1021 обекти за рандеман на дървесина, 949 транспортни средства, 117 ловци и на 265 други физически лица. Съставени са 18 акта по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 31,50 пространствени кубически метра дърва.

През последните 3 дни 113 екипа горски инспектори при Регионалните дирекции по горите са направили над 3330 инспекции. Проверени са близо 340 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, над 500 обекти за рандеман на дървесина, 1520 транспортни средства, транспортиращи дървесина, повече от 970 ловци, рибари и физически лица. Съставени са общо 32 констативни протокола и 68 акта за открити нарушавания по Закона за горите. Задържани са над 50 кубика дърва за огрев, едно моторно транспортно средство, каруца и моторен трион.

Служители на РДГ Благоевград са направили инспекция по сигнал за противозаконен рандеман на подземни благосъстояния /скално-облицовъчни материали/ в землището на с. Плетена, община Сатовча. Установено е, че с багери са осъществени изкопни действия в държавна горска територия, стопанисвана от Търговско предприятие „ ДЛС Дикчан ". При съставянето на акта, нарушителят е нападнал чиновниците на РДГ Благоевград. Работата по случая продължава, като за откритото нарушаване и осъщественото посягане над чиновниците, следва да бъде известена прокуратурата.

В землището на с. Братушково, община Сливница чиновници на РДГ София са открили, че компания прави рандеман и експедиране на дървесина в частна горска територия от дървесен тип, който не е позволен, според издаденото разрешително за сеч. За откритото нарушаване е формиран акт на юридическото лице.

В региона на гр. Попово от чиновници на РДГ Шумен е осъществена инспекция на товарно моторно транспортно средство, транспортиращо 50 кубика дърва за огрев от дървесен тип черен бор. Водачът на транспортното средство е показал на проверяващите превозен билет за превозване на дървесина от дървесен тип акация и според който дървесината следва да е добита от горска територия - благосъстоятелност на община Две могили, област Русе, в землището на с. Кацелово.

За откритото нарушаване на горското законодателство чиновниците на РДГ Шумен са съставили констативен протокол, с който са арестувани дървесината, транспортното средство и показания от лидера превозен билет. Работата по случая продължава, като следва да бъдат известени способените проверяващи органи, както и да бъдат осъществени инспекции в горските територии на община Две могили от районната конструкция на ИАГ в гр. Русе.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР