Близо 4500 проверки за извършили инспекторите от Държавните горски стопанства

...
Близо 4500 проверки за извършили инспекторите от Държавните горски стопанства
Коментари Харесай

За 3 дни горските са задържали 47,70 незаконни дърва за огрев

Близо 4500 инспекции за направили инспекторите от Държавните горски стопанства и Изпълнителната организация по горите сред 4-ти и 7-ми март . В посочения интервал екипите в държавните са осъществили 2 077 инспекции, като най-вече от тях - 1023 са в Южноцентрално държавно дружество гр. Смолян.

Проверките са направени на 622 обекта за рандеман на дървесина, на 395 транспортни средства, на 793 ловци и 22 рибари, както и 245 други физически лица . В резултат на осъществения надзор са арестувани 75,74 пространствени кубически метра дърва , 1 моторно транспортно средство, 5 каруци, 2 моторни триона и 3 броя други принадлежности.

В дните от 4-ти до 7-ми март 2022 година горските инспектори от районните дирекции по горите от цялата страна са направили близо 2 400 инспекции по съблюдаване на горското и ловно законодателства.

Инспектиращите са ревизирали 307 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 279 обекта за рандеман на дървесина, 767 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 148 ловци, 88 рибари и 759 физически лица.

Задържани са общо 47,70 пространствени кубически метра дърва за огрев , две моторни транспортни средства, два моторни триона, един брой законно оръжие и една мрежа с дължина 2 метра.
 Горските сформираха над 200 актове за нарушавания
Горските сформираха над 200 актове за нарушавания

Задържани са 14,00 плътни куб. м обла строителна дървесина

За същия интервал от време три екипа горски чиновници са ревизирали на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите - Пазарджик общо 109 транспортни средства, натоварени с дървесина. В хода на инспекциите е установено едно нарушаване на горското законодателство, за което е формиран акт за нефункциониращо GPS устройство на камион, пренасящ дървесина.

При взаимна инспекция на горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Берковица и чиновници на Министерство на вътрешните работи в квартал на гр. Монтана е установено нарушаване на физическо лице, съхраняващо 32 пространствени кубически метра дърва за огрев немаркирани и непридружени с превозен билет. По случая е формирано досъдебно произвеждане и са арестувани противозаконните дърва за огрев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР