Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в

...
Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в
Коментари Харесай

440 машини обработват пътните настилки, шофьорите да карат внимателно

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в регионите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ". 

Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. Прогнозата на метеоролозите е за превалявания през целия ден. Шофьорите би трябвало да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Поради изобилния снеговалеж краткотрайно се лимитира придвижването на камионите над 12 тона по Автомагистрала „ Тракия “ на територията на Софийска област - от км 0+000 до км 55+600. На Автомагистрала „ Хемус “ придвижването на МПС над 12 тона е лимитирано единствено в посока София, като товарните МПС се стопират при Ботевград. За снегопочистване краткотрайно е лимитирано прекосяването на всички коли в посока София по Автомагистрала „ Люлин “.

Шофьорите на леки коли се насочват по обходен маршрут по път I-1 Владая - София. В посока Перник на Автомагистрала „ Люлин “ е лимитирано придвижването на товарните коли над 12 тона, трафикът на колите до 12 тона е без ограничаване. Тежкотоварните коли е належащо да изчакват на място. Заради мощния снеговалеж и за снегопочистване краткотрайно е лимитирано придвижването на товарните коли над 12 тона през прохода „ Предел “, по път II-84 Велинград – Якоруда, по път II-62 Самоков - Дупница и по път III-822 Самоков – Ихтиман.

Ограничен е и трафикът на транспортните средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път III-842 Юндола – Белово. Обходният маршрут за водачите е по път Белово - Варвара - Велинград - Юндола. Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и подхващат всички нужни дейности за обезпечаване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР