Близо 400 хил. лв. е отпуснал фонд Земеделие по прословутата

...
Близо 400 хил. лв. е отпуснал фонд Земеделие по прословутата
Коментари Харесай

Близо 400 хил. лв. за хотел били отпуснати с фалшиви протоколи за чушки и домати

Близо 400 хиляди лева е отпуснал фонд " Земеделие " по прословутата стратегия за развиване селските региони на бизнесдама от Видин, с цел да си построи фамилен хотел. Парите са по програмата за развиване на селските региони, само че съгласно прокуратурата дамата е заявила погрешни данни, с цел да ги получи. Става дума за протоколи, с които тя потвърдила, че е продавала чушки и домати на разнообразни хора, с цел да успее да осъществя нужния за кандидатстване за парите търговски оборот. В момента дамата е обвинена за обявление на погрешни данни за приемане на евросредства. Предстои насрочване на делото.

Разследването е почнало след инспекция на Министерство на вътрешните работи. Тя открила, че компанията, представлявана от дамата, е била бенефициент от по една от ограниченията на селската стратегия. Били ѝ отпуснати над 384 хиляди лева за построяването на фамилен хотел в белоградчишкото село Рабиша. 80% от средствата са европейски, а останалите – национално съфинансиране.

При кандидатстването обаче дамата с букви В.С. била известена, че не е показала документи, с които да оправдае заявените от нея 7560 лева доходи от продажба на домати и пипер през миналата година. Било ѝ обяснено, че без тях не би получила утвърждение или пък финансовата помощ ще бъде понижена. Тя показала 15 протокола, съгласно които е продавала домати и пипер на хора от селата Градец и Ново село, както и от гр. Дунавци.

През 2019 година Министерство на вътрешните работи почнало инспекция. Тогава се открило, че част от посочените като купувачи на доматите и пипера не са подписвали документите, нито са купували зеленчуците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР