Близо 40 социални услуги, центрове за работа с деца и

...
Близо 40 социални услуги, центрове за работа с деца и
Коментари Харесай

Благотворителни продажби на Коледния базар във Велико Търново

Близо 40 обществени услуги, центрове за работа с деца и партньорски неправителствени организации се показват на Коледния базар във Велико Търново. Продажбите са с благотворителна цел за децата и възрастните в неравностойно състояние.

За 16-а година своите ръкоделия и коледна декорация показват ателиетата и арт работилниците към обществените услуги в община Велико Търново. Благотворителната самодейност базар " Ние можем " беше открита от шефа на общинската дирекция " Социална активност и опазване на здравето " Росица Димитрова: 

" Без значение дали са хора с увреждания, дали въобще са в обществена услуга, те се усещат значими, когато демонстрираме това, което могат ". 

Хората с тежки ориси могат да творят хубост. Доказателството са коледните играчки, които създадоха децата и възрастните от Кризисния център за жертви на домашно принуждение, споделя общественият служащ Силвия Боянова:  

" Тези занимания им дават още веднъж вярата, че те са мощни, те могат, те са сполучливи и това, че са попаднали при нас, е единствено краткотрайна рецесия ". 

Изделията на обществените институции ще се продават благотворително на Коледния базар във Велико Търново до 31 декември.



БНР подкасти: Следващият ден
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР