Близо 350 непридружени непълнолетни мигранти в Париж са се разположили

...
Близо 350 непридружени непълнолетни мигранти в Париж са се разположили
Коментари Харесай

Непридружени деца мигранти в Париж искат постоянен подслон през зимата

Близо 350 непридружени малолетни мигранти в Париж са се разположили на лагер пред постройката на Върховния съд на Франция, с цел да изискат непрекъснато настаняване през зимата.

Децата на междинна възраст 15 години, идващи най-вече от Западна Африка и Афганистан, са настанени в палатките, издигнати пред Държавния съвет в петък благодарение на филантропични организации.

Те упорстват управляващите да им обезпечат непрекъснато настаняване в Париж, където температурата е паднала до 3°C.

Розали, член на TIMMY, неправителствена организация, която оказва помощ на непридружени деца мигранти, съобщи пред Анадолската организация, че се надява управляващите да признаят правата на малолетните и че ASE - службата за протекция на детето и обществени грижи, ще им помогне.

Отказвайки да разкрие фамилното си име, Розали сподели, че удостоверяването на тези лица като малолетни може да отнеме месеци и по време на процеса те остават да се борят за оцеляване на улицата.

Според Розали лагерът, който се е намирал в друга зона, е изместен в регион сред Държавния съвет и музея " Лувър ".

Тя сподели, че са поискали от управляващите децата неотложно да бъдат преместени на по-безопасно място.

Тя уточни също, че през нощта от време на време застудява и до момента са лекували 10 деца от хипотермия.

16-годишният Муса напуща дома си в Мали през август, мечтаейки за по-добро обучение. Той стига до Франция през Мароко и Испания.

Казва, че нямат заслон, което ги принуждава да спят на улицата.

" Виждате, че е доста студено, откогато дойдохме тук, всичко е обвързвано със " гибелта " - сподели Муса и добави: " Палатките протекоха. Тук сме, с цел да желаяме помощ от страната. "

Младият малийски мигрант съобщи, че нечернокожите мигранти имат право на настаняване, само че добави: " Не им пука, не им пука даже в случай че някой почине тук, тъй като сме чернокожи. Какво би трябвало да създадем? "

Абдурахман, 14-годишно момче от Гвинея, сподели, че всички палатки са мокри поради дъжда. Има деца с подути крайници, които са съществено заболели, добави той.

Разказа, че е останал на улицата в продължение на три месеца в различен лагер.

При идването си във Франция непридружените деца мигранти се интервюират, с цел да се ревизира възрастта им.

Тези, които се третират като възрастни, не могат да се възползват от заслон, обучение или обществени права като останалите деца.

Децата, които желаят да потвърдят, че не са пълнолетни, могат да се извърнат към съда за малолетни.

Ако съдът вземе решение в тяхна изгода, непридружените деца мигранти са под надзора на ASE и имат право на настаняване за деца.

Въпреки това, по време на този развой непридружените деца мигранти най-често са оставени на улицата в правна неустановеност.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР