Близо 30% от българския бизнес очаква негативи от Brexit, заради

...
Близо 30% от българския бизнес очаква негативи от Brexit, заради
Коментари Харесай

Голям процент от бизнеса у нас е с негативни очаквания от Brexit

Близо 30% от българския бизнес чака негативи от Brexit, поради опасенията им от възможни търговски ограничавания, административни процедури и нови регулаторни условия. Опасенията им се дължат значително на неяснотата към какъв вид връзки ще се стреми Англия с Европейски Съюз, сподели Ева Майдел, евродепутат и ръководител на Европейското интернационално придвижване на тематична конференция, в която взе присъединяване и основният договарящ на Европейски Съюз за напускането на Англия Мишел Барние, съобщи " Монитор ".
Според Ева Майдел в най-лошия вид загубите за бизнеса поради ще възлязат на 58 милиарда паунда, като най-засегнати браншове се чака да са секторите: " автомобилостроене ", " земеделие ", " хранителна промишленост ". Евродепутатът изрази убеденост, че в случай че имат навременна информация, българските настоятелен среди ще съумеят да създадат нужните измененията в бизнес планирането си. „ Като цяло Brexit може да се отрази неподходящо на хората и бизнеса в друга степен съгласно изхода на договарянията, нито един от сюжетите не може да размени изгодите от участието на Англия в Европейски Съюз “, изясни тя.
Мишел Барние посочи във връзка с Brexit, че доста малко са образците в историята, в кротичък и либерален интервал, за страна, която суверенно и демократично взима политическо решение на референдум, което да има толкоз доста последствия в човешки, обществен, механически, юридически, стопански и метафизичен проект. „ Ние би трябвало да имаме поради всички тези последствия, тъй като Brexit основава неустановеност и неустойчивост за доста хора и браншове “, добави Барние.
Същевременно Барние акцентира, че би трябвало да се мисли за ново партньорство и трайни връзки при новите условия и посочи, че ще бъдат прекратени 750 интернационалните съглашения и Англия ще би трябвало сама още веднъж да ги предоговори. Постигнахме единодушие по сигурността на правата на жителите на Европейски Съюз, сред които и 80 000 българи за правото на определяне, на пенсиониране, на публично обезпечаване, на обществена отбрана, сподели Барние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР