Близо 30 години след обединението на Германия населението на бившите

...
Близо 30 години след обединението на Германия населението на бившите
Коментари Харесай

30 години след обединението, населението на Източна Германия се стопи до равнището си от 1905 г.

Близо 30 години след обединяването на Германия популацията на някогашните комунистически региони в източната й част е спаднало до най-ниското си ниво от 1905 година, демонстрира ново проучване, представено от ДПА.

В същото време повече хора когато и да било живеят в Западна Германия, която след Втората международна война се развиваше по буржоазен модел и на процедура одобри Източна Германия в системата си след рухването на Берлинската стена.

" Трайното влияние на следвоенното разделяне в Германия е нещо, което всеобщата общност изцяло подценява, даже и през днешния ден ", сподели създателят на проучването Феликс Рьозел от Института за стопански проучвания.

По оценка на проучването през 2019 година в Източна Германия живеят 13,6 милиона души - колкото през 1905 година Затова пък популацията на Западна Германия е повишено повече от двойно до 68 милиона души, по отношение на 32,6 милиона души при започване на 20-и век, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Въпреки че нивата на приходите и на безработицата в източната и западната част последователно се приближават едно до друго, числеността на популацията на двете места от ден на ден се разминава ", сподели Рьозел.

Разликата в числеността на популацията идва от всеобщото преселване на източногерманци в западната част на страната след разделянето на Германия през 1949 година и преди издигането на стената, която раздели Федерална Република Германия и Германска демократична република през 1961 година

В Западна Германия също по този начин е имало по-голям напор на мигранти през 60-те и началото на 70-те години на 20-и век, а в същото време огромен брой хора са напуснали Източна Германия след рухването на Берлинската стена и обединяването, означи Рьозел.

Преди разделянето на Германия през 1949 година гъстотата на популацията в източната и западната й част е била съвсем същата, се показва в изследванет
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР