Близо 30 години след обединението на Германия населението на бившите

...
Близо 30 години след обединението на Германия населението на бившите
Коментари Харесай

Населението на Източна Германия е намаляло до равнището си от 1905 г.

Близо 30 години след обединяването на Германия популацията на някогашните комунистически региони в източната ѝ част е спаднало до най-ниското си ниво от 1905 година, демонстрира ново проучване, представено от ДПА.

В същото време повече хора когато и да било живеят в Западна Германия, която след Втората международна война се развиваше по буржоазен модел и на процедура одобри Източна Германия в системата си след рухването на Берлинската стена.

" Трайното влияние на следвоенното разделяне в Германия е нещо, което всеобщата общност изцяло подценява, даже и през днешния ден ", сподели създателят на проучването Феликс Рьозел от Института за стопански проучвания.

По оценка на проучването през 2019 година в Източна Германия живеят 13,6 милиона души - колкото през 1905 година Затова пък популацията на Западна Германия е повишено повече от двойно до 68 милиона души, по отношение на 32,6 милиона души при започване на 20-и век.

" Въпреки че нивата на приходите и на безработицата в източната и западната част последователно се приближават едно до друго, числеността на популацията на двете места от ден на ден се разминава ", сподели Рьозел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР