Близо 250 снимки, направени по поречието на река Дунав, са

...
Близо 250 снимки, направени по поречието на река Дунав, са
Коментари Харесай

Последен шанс! Изтича срокът за участие във фотоконкурса за най-красиви гледки по Дунав

Близо 250 фотоси, направени по поречието на река Дунав, са получени досега в Министерството на районното развиване и благоустройството за оповестения фотоконкурс на тематика „ Една река – десетки божествен кътчета “, оповестяват от ведомството. Той е отдаден на Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни.
Само 6 дни остават до приключване на крайния период – 15 юни, в който към момента може да се изпращат фотоси за включване в конкуренцията. Необходимо е единствено те да са направени в последната година и половина, да са сред 2 MB и 6 MB и да показват река Дунав. Задължително е при изпращането им на e-mail: [email protected] да се посочат име и адрес на създателя, телефон, възраст, както и изложение на мястото, където е направена фотографията. За трите най-хубави фотоси ще има атрактивни призове, планувани са и доста поощрителни награди за останалите участници.
Към момента най-активни са жителите на Силистра, Русе, Видин, Козлодуй, София и Свищов, от които обитаеми места са получени най-вече фотоси, показват от Министерството. Най-младият участник, изпратил свои произведения все още, е на 11 години и е от град Русе, а най-възрастният – негова съгражданка на 72 години.
Най-добрите фотоси ще станат част от специфична галерия, която ще бъде открита в Русе от министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на 29 юни.
Част от фотосите ще бъдат изложени и на „ Моста на влюбените “ в София през октомври в експозиция, която ще бъде част от заключителното събитие за Българското председателство на Дунавската тактика - Седмия годишен конгрес и министерската среща за туризма.
Акценти на форума са районният туризъм като генератор на стопански напредък и основен фактор за справяне с екологичните, социално-икономическите и демографските провокации, както и културното завещание в политиките на Европейския съюз като запас за стабилно развиване.
Регистрацията за събитието ще бъде отворена на 1 август 2018 година Повече информация за форума, в това число подробна стратегия, лист на панелистите, както и тематиките за полемика, ще бъдат налични скоро на интернет страницата на Дунавската тактика (www.danube-region.eu).
Конкурсът цели да разпространява най-красивите кътчета по река Дунав и да подтиква туристическите визити, съчетавайки ги с осъществените все още десетки планове за разпространение и запазване на реката, част от които по Дунавската тактика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР