Близо 25 милиона лева са заложени в средносрочната бюджетна прогноза

...
Близо 25 милиона лева са заложени в средносрочната бюджетна прогноза
Коментари Харесай

МОН дава 25 млн. лв. за извънкласни дейности

Близо 25 милиона лв. са заложени в средносрочната бюджетна прогноза за финансиране на извънкласни действия в учебните заведения след приключването на плана „ Твоят час “ по оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “.

Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Разград, осведомиха от ведомството.

Министърът прегледа Ученическата спортна школа в града, срещна се с дейностите на Центъра за работа с деца и Центъра за поддръжка на личностно развиване.

„ Чрез дейностите по ползи ние можем да насърчаваме спорта, разнообразни действия в региона на техниката, на моделирането “, сподели Вълчев.

Министърът посети панорамата на междинното обучение и прегледа щандовете на 14 професионални и профилирани учебни заведения. Той прави химични опити с учениците от ПГХТБТ "Мария Кюри ", участва и на демонстрации с роботи на ученици на НПТГ "Шандор Петьофи ".

Министър Вълчев посети техническата гимназия и изрази вяра в нея сполучливо да се осъществя план, с който ще се модернизира материалната база. Радвам се, че „ Шандор Петьофи “ е национална гимназия, припозната като национална от учениците и техните родители надалеч отвън границите на региона, сподели министърът. Вълчев изрази задоволство, че и в профилираната, и в техническата гимназия в града се разкриват специалности, свързани с компютърно моделиране.

Министърът разяснява, че европейската конференция на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз „ Обучение за основаване: от цифрови ползватели към цифрови основатели “ в София е отдадена на нуждата от насърчаване на цифровите умения дружно с творчеството. Това са най-важните умения на 21 век.

"Трябват ни цифрови основатели, освен ползватели. В бъдеще ще има повече вложения в местата, където има хора с компютърни умения, умения за моделиране. Затова от трети клас ще бъде въведен предметът „ Компютърно моделиране “, сподели министърът.

Красимир Вълчев поздрави екипа на РУО, общината и регионалния шеф за организирането на панорамата, с която дават опция за осведомен избор на учениците и техните родители.

В Разград министър Вълчев посети детска градина „ Васил Левски “ и организира работна среща с шефове, учители, представители на локалната власт и синдикалисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР