Близо 200 военнослужещи от военни формирования в градовете Карлово и

...
Близо 200 военнослужещи от военни формирования в градовете Карлово и
Коментари Харесай

Близо 200 военнослужещи се включиха в акция на ВМА за кръводаряване

Близо 200 военнослужещи от военни формирования в градовете Карлово и Стара Загора се включиха за следващ път в кръводарителските акции на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

 © ВМА
Във ВМА от време на време се провеждат акции за поощряване на безвъзмездното кръводаряване. През 2018 година те се организират под знака на две годишнини – 140 години от основаването на Военномедицинската работа на българските Въоръжени сили и 25 година от основаването на кръвния център на ВМА.

Иначе, близо 6000 са кръводарителите в Кръвния център на ВМА през 2017 година, като половината от тях са военнослужещи и цивилни чиновници от подразделенията на Българската войска.

„ Ние постоянно сме оценявали високо това, което вършат българските военнослужещи. Искам да изкажа едно огромно благодаря за техния високохуманен жест, тъй като по този метод те освен оказват помощ на пациентите на ВМА и избавят животи, само че са и образец за поощряване на безвъзмездното кръводаряване “, съобщи полк. проф. Румен Попов, шеф на Центъра по трансфузионна хематология.

Извън акциите, всеки искащ може да го направи в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.30 до 16.00 часа.
 © ВМА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР