Близо 20 години след разпадането, оцелелите членове на Pantera тръгват ...

Близо 20 години след разпадането, оцелелите членове на Pantera тръгват

Това ли е голямото завръщане на Pantera? Фил Анселмо и Рекс Браун готвят ново турне

Близо 20 години след разпадането, оживелите членове на Pantera потеглят още веднъж на турне през 2023 година Фил Анселмо и Рекс Браун са подписали контракт с компанията Artist Group International, която до приготви турнето за Северна Америка, оповестява сп. Billboard, базирайки се на лични източници.

От изданието показват, че виновни сътрудници за турнето ще бъдат Денис Арфа и Питър Папалардо ще бъдат виновните сътрудници.

" Развълнувани сме да работим с такава емблематична група и да върнем музиката им на почитателите ", споделя Папалардо пред Billboard.

Все още няма доказани публични дати за турнето, нито новината е доказана през профилите на Pantera в обществените медии или тези на Анселмо и Браун.

Ако информацията се удостовери, това ще бъде първият път, в който метъл легендите ще свирят под името Pantera от 2001 година насам, когато бандата се появи на японския Beast Feast.

Все още не е ясно кой ще замести починалия китарист Даймбег Даръл и неговия брат, барабаниста Вини Пол Даръл.

Pantera е една от най-успешните и авторитетни групи в историята на метъла, като в музиката си те съчетават детайли от хардкор, траш метъл, груув и типично " южняшко " звучене. С това те сътвориха собствен характерен жанр, който през годините доста групи от целия свят се пробваха да възпроизведат.

Самата тайфа е основана от починалите към този момент братя Винсънт " Вини Пол " и " Даймбег " Даръл Абът. В първите си няколко албума групата се пробва да се улови за глем рок придвижването, само че след промяна на вокалиста и привличането на Фил Анселмо групата придобива своя характерен жанр.

Това се случва обаче едвам с петия албум на бандата - Cowboys from Hell от 1990 година Това е вторият с присъединяване на Анселмо и първият, в който групата взема решение да опитва със звученето си, вкарвайки доста по-остър, застрашителен и мачкащ тон.

Оттам нататък групата открива вярната формула, смесвайки сурова експанзия и енергия с груби траш рифове с дълбокото ръмжене на Анселмо, с цел да създаде още пет невероятни албума.

От тях най-успешен се оказва Far Beyond Driven от 1994 година, който дебютира под номер 1 в Billboard 200. Въпреки това и до момента може би най-любим за огромната част от почитателите остава предходния - Vulgar Display of Power от 1992 година, в който попадат паметните части " Walk ", " This Love ", " Hollow " и " Mouth for War ".

Според представители на групата Pantera са продали повече от 20 милиона албума в международен мащаб. Те също по този начин са спечелили платинен статус за пет от своите албуми, като за дейния си срок са спечелили четири номинации за наградите " Грами ".

Последният им албум - Reinventing the Steel, е записан през 2000 година, като година по-късно бандата се разпада поради все по-сериозното напрежение сред братята Абът и Фил Анселмо.

След разпадането на групата Даймбег и Вини Пол основават Damageplan, който издава един албум през 2004 година - New Found Power, преди Даръл да бъде погубен на сцената по време на концерт по-късно същата година.

През 2006 година Вини Пол се причислява към плана за супергрупа Hellyeah и остава техен барабанист до гибелта си през юни 2018 година от сърдечно заболяване.

Фил Анселмо и Рекс Браун също свирят в редица групи по-късно. Двамата даже са дружно в бандата Down сред 1998 година и 2011 година

Още от 2021 година има клюки за евентуалното завръщане на Pantera, откакто Анселмо загатна за сходни проекти в свое изявление за подкаста на Паоло Барън. Повече информация обаче тогава по този начин и не беше дадена, до момента в който Браун не отхвърли концепцията за завръщане, в което да бъде включен китаристът Зак Уайлд, който беше измежду най-големите другари на Даймбег Даръл приживе.

Новината не беше посрещната еднопосочно от почитателите, като доста от тях реагираха с възторг, до момента в който съгласно други неналичието на Даймбег и Вини Пол е прекомерно огромна, а Анселмо и Браун не могат да свирят под името на бандата.

В момента правата върху името Pantera се ръководят от Скот МакГий от компанията 1 Degree Music Entertainment. Законният представител на групата е Ник Ферара.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg