Близо 17 000 руснаци са преминали границата през изминалия уикендФинландия

...
Близо 17 000 руснаци са преминали границата през изминалия уикендФинландия
Коментари Харесай

Финландия планира над 200 км ограда на границата си с Русия

Близо 17 000 руснаци са минали границата през миналия уикенд

Финландия може да построи ограда в югоизточната част на границата си с Русия в рамките на две до три години, заяви вестник „ Uutissuomalainen ”, базирайки се на данни от граничната работа на страната, съобщава .

Ведомството възнамерява да огради единствено 10-20% от 1300-километровата граница. Така дължината на оградата ще бъде сред 130 и 260 км. Очаква се структурата да просъществува към 50 години.

Според ръководителя на граничната работа Паси Костамоваара, оградата ще коства няколкостотин милиона евро. Освен самата ограда, тази сума включва нейната поддръжка и основаването на съпътстваща инфраструктура, която ще разреши на граничните чиновници да реагират бързо на нелегално прекосяване на границата.

По информация на Ройтерс през миналия уикенд границата с Финландия са пресекли близо 17 000 руснаци, което е с 80% повече, в сравнение с седмица по-рано. Както оповестява ТАСС, по данни на пресслужбата на Северозападното митническо ръководство, от 21 до 25 септември в това число 13,1 хиляди автомобила са минали от територията на Русия през контролно-пропускателния пункт на митницата във Виборг на границата с Финландия. По данни на митниците, 7,7 хиляди автомобила са минали границата с Финландия в интервала 14-18 септември, като потокът от коли се е нараснал съвсем двойно. За интервала 21 до 25 септември границата са минали общо 38,3 хиляди Души, а от 14 до 18 септември - 21 хиляди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР