Близо 1000 незаконно отсечени дървета са констатирали горските инспектори само

...
Близо 1000 незаконно отсечени дървета са констатирали горските инспектори само
Коментари Харесай

Близо 1000 дървета са незаконно изсечени само за седмица


Близо 1000 нелегално отсечени дървета са установили горските инспектори единствено за последната седмица, сочат данни на Агенцията по горите. Част от нарушаванията са направени със съдействието на горски чиновници, заяви БНР.

93 акта за открити нарушавания, иззети 196 кубически метра дърва за огрев, два коня, три каруци, четири моторни транспортни средства, един моторен трион. Това е част от статистиката наинспекторите, които се пробват да открият вредите в горите.

Само за последната една седмица в един горски имот край Своге са открити 64 отсечени немаркирани дървета от смърч, бреза и бял бор, а в прилежащ парцел, държавна горска територия, са открити незаконна сеч на 109 дървета.

Установена е и противозаконна сеч на 767 широколистни дървета от бук и габър в църковни гори, благосъстоятелност на Бачковския манастир.

118 дървета от типовете зимен дъб, габър и бук са били отсечени в общински парцели в Антоново, Шуменско.

Материалите за всички незаконни сечи са предадени в прокуратурата, прецизират горските и допълват, че при инспекциите е засечен и автомобил, претрупан с дървесина и съпроводен с документи с погрешно наличие, публикуван от горски чиновник.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР