Близо 1 милиард души по света вече използват мобилни мрежи

...
Коментари Харесай

5G се развива най-бързо от всички мобилни мрежи


Близо 1 милиард души по света към този момент употребяват мобилни мрежи от пето потомство
(снимка: CC0 Public Domain)

До края на годината броят на клиентите в света, които употребяват връзки от пето потомство, ще доближи 1 милиард души, предвижда нов отчет на Ercisccon. Именно 5G е най-бързо разрастващото се потомство мобилни връзки, изпреварвайки темповете на своите прародители. 

През последното тримесечие, интервала юли-септември, броят на 5G клиентите се е нараснал със 110 милиона до почти 870 милиона. Очаква се през настоящата година потребителите на 5G съвсем да се удвоят – към края на 2021 година световната 5G публика възлизаше на 580 милиона души.

Ако броят на потребителите на 5G надвиши границата от един милиард тази година, това ще значи, че “деветцифрените ” индикатори на 5G са реализирани две години по-бързо в сравнение с при 4G мрежите. Ericsson акцентира, че 5G е най-бързо разрастващото се потомство мобилни връзки.
още по темата
Докладът предвижда, че телекомуникационните снабдители ще продължат интензивно да внедряват клетъчни решения от пето потомство и импулсът за развиване на закрепен безжичен достъп ще продължи да се усилва. Глобалният трафик, обезпечен от мобилните мрежи, в действителност се удвоява на всеки две години.

Успоредно с това обаче пораства и броят на 4G клиентите. Така от юли до септември потребителската база на 4G се е нараснала с 41 милиона консуматори и до края на годината би трябвало да доближи 5,2 милиарда клиенти. В същото време общият брой на мобилните връзки ще надвиши 8,4 милиарда.

До 2028 година световната 5G потребителска база се чака да нарасне до 5 милиарда, а 5G мрежите да обзет 55% от всички мобилни клиенти. Като цяло броят на връзките през 2028 година ще надвиши 9,2 милиарда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР