Близначките Александра и Владислава, по-известни като Алекс и Влади, са

...
Близначките Александра и Владислава, по-известни като Алекс и Влади, са
Коментари Харесай

Близначките Алекс и Влади пред в. "ШОУ": Бихме се пробвали на „Евровизия”, но с фолклор

Близначките Александра и Владислава, по-известни като Алекс и Влади, са експресивни млади дами с доста положителна сила. Обожават музиката още от 6-годишна възраст и точно с нея са свързани всичките им стремежи на този стадий от живота. След като приключват поп - и джаз пеене в Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков ” схващат, че силата им е, когато са дружно на сцената, а не поотделно. Наскоро Алекс и Влади направиха премиера на новата си ария „ Мерак ”, която се трансформира и в мотив за откровения ни диалог с тях.

- Алекс, Влади, огромен „ Мерак” имате за лятото май?
- Влади: (Смее се). Да, несъмнено. Всъщност концепцията за песента пристигна от нашия музикален продуцент Стефан Симеонов, който прави музиката за песните ни, той ни предложи и бийта, след което с Алекс се събрахме, помислихме, дадохме и своите хрумвания. Както и до момента, искахме да пеем за обич – послания, в които хората да разпознават себе си. Освен това лятото наближава, а това е сезон, в който страстите са доста свежи, хората желаят да се влюбват, да пътуват, по-еуфорични са. Цялата страст се дължи на мераците, на желанията на хората. Затова и песента е „ Мерак”. С Алекс написахме текста, както и на всички останали наши песни.
- Алекс: Важно е да се знае, че посланията в песента са ориентирани по-конкретно към дамите, защото те са по-срамежливата част от двойката в една връзка, та даже и да е единствено случка. Пеем тъкмо за това, че те би трябвало да бъдат малко по-смели, което се случва рядко, а лятото би трябвало да бъдат подготвени и да се влюбят. (Усмихва се).

- А с какво са свързани мераците ви в житейски проект, отвън музиката?
- Влади: При нас музиката и животът са едно цяло. Сега сме насочили вниманието си в подготовката за един мини албум от не повече от 5-6 песни, а не обичайно 15 или 20. Споделяме го за първи път апропо. Ще бъде един безусловно летен албум, тъй като всички песни ще носят духа на любовта, на заниманието, на хубавото въодушевление. Въпреки че песента няма сезон, вълната в този момент обаче е напълно лятна. Мераците ни са да вършим музика, да продължаваме да я обичаме. Лично аз – да не преставам да обичам все по този начин мощно моя копнеж Стефан, който е освен мой сътрудник в музиката, само че и в живота. Музика, музика, единствено музика.

- При вас като че ли провокацията седи на назад във времето, което несъмнено прави усещане. Не залагате на наложителния скандал, след който песента ви неизбежно да влезе в обсега на общественото внимание. Това съзнателно издирван вид държание ли е?
- Алекс: Това е безусловно правилно, да. На първо място с Влади вършим само това, което в действителност усещаме. Всичко, което сме изпели досега, е обвързвано с любовта, тъй като тя е тази, която основно ни води в музиката. А и това е, с което хората ни асоциират досега.
Важно е да си откровен, това постоянно се усеща
всичко друго е преходно и не е нещо, в което бихме концентрирали вниманието си. По принцип няма специфична рецепта, която следваме в музиката. Не сме скандални персони, вършим това, което усещаме.
- Влади : Провокацията в действителност е изборът, който прави актьорът, който се асоциира с нея. Тези хора са или такива и в живота, или желаят да бъдат. При нас е по-различно. Не търсим самоцелно провокацията. Дали ще се разголиш в клипа наложително или текстът към песента ти ще е с подобен акцент, това не е толкоз значимо. Ето, да вземем за пример, в този момент, в песента „ Мерак” с Алекс сме със сексапилно лъчение, в което обаче няма нищо вулгарно. Просто демонстрираме една друга част от себе си, която е по-женствена. Решихме да създадем по-имиджов клип, да опитвам с визията си. Хората обичат и провокативните неща, обичат и песните за любовта, тъй че – дано да има от всичко. От кошницата с плодове всеки да си избере какво му се яде и по този начин.

- Добре, само че вие участвахте не доста от дълго време във „ ВИП брадър”. Как се отрази очебийно провокативната среда в риалити формата на настройките ви да не търсите съзнателно скандал?
- Влади: Всъщност влязохме в това предаване с концепцията да се забавляваме. Съзнавахме също по този начин, че това е един опит за нас. Ти влизаш в една изолирана среда, в която се сблъскваш с какви ли не реакции. Освен това и предразсъдъците не бяха малко, а с Алекс бяхме най-малки от всички останали съквартиранти. През цялото време танцувахме, пеехме, бяхме доста същински. Нямаше мотив да се скараме за нещо, което може би беше издирван резултат. Но ние сме толкоз над нещата, че нямаше по какъв начин да се стигне до директно спречкване или свада с някого.
- Алекс: Ние и не влязохме с настройка за провокация. И хората го видяха. Затова сме удовлетворени, въпреки че там, по този начин или другояче свадите надвиха, и ведрото въодушевление остана на назад във времето. Не съумяха и да ни скарат с Влади. Бяхме супер естествени от началото до края в шоуто, каквито сме и в живота.
- Влади: Родителите ни, като образец и държание, сигурно са ни повлияли в тази посока – по какъв начин възприемаме хората, по какъв начин да поддържаме връзка с тях и въобще с какви настройки да бъдем в живота. Много е значимо в каква среда израстваш, а нашата е доста хубава и това се отразява на всичко.


С обичания си учител по поп- и джаз пеене в Нов български университет Етиен Леви

- През какви компликации сте минавали досега в живота?
- Влади: Така се случва при нас, че всичко, през което минаваме, по един или различен метод е обвързвано все с музиката. Независими актьори сме и по никакъв начин не е елементарно да създаваш музика, когато нямаш стабилен тил.
- Алекс: Определено. Всеки ден е битка, тъй като ние всеки ден вършим музика, която се стремим най-много да осъществяваме. Пътят на самостоятелния актьор не е елементарен, както сподели и Влади, само че пък тъкмо това ни е построило, и ни оказва помощ в живота.
Привличаме от ден на ден хора, ставаме и все по-голям екип а единствено допреди две години обстановката беше радикално друга. Много хора повярваха в нас, което е прелестно. Всеки ден си потвърждаваме, че си коства – точно поради това. Въпросът е човек да не се отхвърля да прави музика, макар че по никакъв начин не е елементарно. Трудностите ни са свързани с музиката, останалото е част от живота и е неизбежно. Двете се борим да успеем, а в днешно време е доста скъпо наслаждение да правиш музика, която да направиш по този начин, че да стигне до хората.
- Влади: Борбата ни е да задържим това, което сме постигнали до момента и да надграждаме оттук насетне постигнатото.

- Как се виждате след 10 години?
- Влади: Ооо, представяме си се в едно голямо студио с доста техника. Пътуващи непрекъснато по участия. И да имаме една къща отвън България, в която да вървим да си почиваме. След 10 години сигурно и със семейство с най-малко две деца.

- А за какво къщата е отвън България?
- Влади: Така си го представям. Да имаме с Алекс обща вила, където да вървим и освен да си почиваме, само че и да събираме нови хрумвания.
- Алекс: И в тази вила също ще има студио, където да можем да продължим да сътворяваме музика. Например къща в Гърция – решаваш, тръгваш, отиваш при морето, наслаждаваш се, а след това в студиото на работа.

- Онзи ден беше финалът на „ Евровизия”. Прокрадвал ли ви се е копнеж да представлявате един ден България на този конгрес?
- Алекс: Ами за какво не, да. Бихме се пробвали. Просто не сме на този стадий от живота си. Първо би трябвало да създадем задоволително песни, с които да ни опознаят по-добре хората, а по-късно бихме се радвали и на такава крачка.
- Влади: След 1-2 години или още идната можем да измислим и нещо за „ Евровизия”, не ни липсва предпочитание несъмнено. И сигурно бихме заложили на българския фолклор. Бихме употребявали нещо автентично, което да притегли и да се отличи измежду останалите.

- Песента, с която бе показана България тази година на „ Евровизия”, не е българска и сигурно е доста надалеч от родния фолклор...
- Влади: Песента е доста забавна тази година, харесваме я доста. А и артистите, които са събрани, са доста атрактивни и дружно, и поотделно. Цветни са. Подкрепяхме ги. Да, няма нищо общо с българския фолклор като звучене, само че пък има други достолепия. Преди години пък имахме Елица Тодорова, която заложи на фолклор и видяхме какъв брой ефектно и хубаво се получи.

- Има ли български реализатор, на който се стремите да подражавате, от който черпите ентусиазъм?
- Влади: С Алекс от край време доста обичаме ФСБ – това са хора, които основават музиката по доста автентичен метод. И в този момент да ги пуснеш, песните им звучат супер модерно и западно. Те са наш огромен образец. Има доста музика в тях. От по-съвременните реализатори харесваме Мария Илиева – и като музика, и като поведение. Да не пропуснем и група „ Ян Бибиян”, които са невероятни новатори.

- Не чакам да ви видя в миналото в редиците на поп фолк изпълнителите или бъркам?
- Влади: Не грешиш, не (Смее се). Не ни идва от вътре, макар че от време на време вкарваме и по някой различен балкански детайл. Със сигурност обаче няма по какъв начин да ни видиш там.

Интервю на Анелия Попова
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР