Близкият до Кремъл олигарх Олег Дерипаска отказа да бъде номиниран

...
Близкият до Кремъл олигарх Олег Дерипаска отказа да бъде номиниран
Коментари Харесай

Още лоши новини за путиновия олигарх Дерипаска

Близкият до Кремъл олигарх Олег Дерипаска отхвърли да бъде номиниран в Съвета на шефовете на компанията Норилски никел, оповестиха от сдружението, оповестява ТАСС.

" Олег Дерипаска отхвърли да бъде номиниран в Съвета на шефовете на " Норникел ", публично е ", сподели представител на сдружението с 80-годишна история, акциите на което се търгуват на тържищата в Москва и Лондон.

Новината идва на фона на новите американски наказания против Русия.

Акциите на главната компания на Дерипаска - съветския алуминиев колос „ Русал “ се сринаха на тържищата, откакто Съединени американски щати оповестиха спомагателните ограничения и даже се заговори за заплаха от банкрут поради неспособност да заплати част от дълга си.

При затварянето на фондовата борса в Хонконг в понеделник - един от пазарите, където се търгуват акциите на „ Русал “, цената им падна с 50%.

Сривът изтрива над 3,5 милиарда от пазарната капитализация на компанията, ръководена от милиардера Олег Дерипаска и осигуряваща към 7% от международното произвеждане на алуминий.

Компанията стана обект на оповестени в петък наказания от президента Доналд Тръмп, ориентирани против олигарси, близки до сътрудника му Владимир Путин. Те последваха взаимно преследване на 60 дипломати и затваряне на консулства поради случая „ Скрипал “.

Вашингтон упрекна Дерипаска, че работи за съветското държавно управление, а измежду глобените се оказа и шефът на „ Газпром “.

„ Русал “ излезе с изказване, в което споделя, че глобите “могат да доведат до механически банкрут по отношение на избрани кредитни отговорности на групата “.

Новите наказания удариха показателите на съветски фондови тържища, като потънаха с към 10%.

В същото време цената на алуминия на Лондонската борса за метали нарастна с съвсем 4% - най-големият скок от три години.

Администрацията на Тръмп наложи наказания на 7 олигарси, 12 компании, които управляват, 17 висши съветски представители и държавната компания за експорт на оръжия „ Рособоронекспорт “.

Вашингтон изясни, че ограниченията се постановат по закон, признат да накаже Русия за намесата ѝ в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, както и за намесата ѝ в споровете в Сирия и Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР