Близките плащали за кремация, изродът закопавал мъртвите в гнусни дерета

...
Близките плащали за кремация, изродът закопавал мъртвите в гнусни дерета
Коментари Харесай

Гавра с трупове! Гробар рови покойници в сметище до Банкя



Близките плащали за кремация, изродът закопавал мъртвите в гнусни дерета отвън гробищния парк.

Столичната полиция нищи мерзка подигравка с трупове в Банкя, телата на стотици покойници били захвърляни като кучета в незаконни ями покрай сметището, макар че роднините им плащали за кремация и полагане на праха в особено основани за задачата урни на територията на гробищния парк. Според наши източници от
СРП/СДВР, където са постъпили голям брой заявителски материали за машинация, схемата е дело на така наречен гробищна мафия, известна с безскруполните си дейности.

Според проверяващите гробокопач е взимал пари на ръка за кремация, само че е заравял труповете отвън стопанисваното от Следствен отдел към окръжна прокуратура гробище на Банкя. По негови признания, труповете са над 50, въпреки проверяващите да позволяват, че сходни злокобни случаи са стотици. Предстоят разпити на роднините на едно от умрелите лица, което е било заровено в потайна яма към месец януари т.г., и върху натрупа имало с записка с името му. Запознати със случая удостоверяват, че надали този гробокопач е работил самичък, т.к богопротивните закононарушения са се правили в продължение на години обратно.

Макар по тематиката да не се приказва доста, чудовищната гробищна мафия е доста по-влиятелна даже от наркодилърите и сводниците, взети дружно. Първоначално тартори са били известни цигански семейства, които са на входа и на изхода на гробищните паркове и на процедура държат всичко – от извозването на покойниците, през ковчезите, паметните плочи, гробните места, крематориумите и заупокойните ритуали. Публична загадка е, че те са в комбина със санитари, медицински сестри, патолози и даже лекари, заплащат рушвети на служители на реда, само че най-тлъсто захлебват служителите от Столична община, на чието послушание са всички траурни действия.

Цената на едно заравяне не пада под 2500 лева и то с най-скромните ритуали и талашитен ковчег. Толкова почти излиза и урната за кремация. Ако околните желаят да погребат непрежалимите си близки по-достойно, не им мърдат 5 хилядарки. В баровските частни гробища цените са по три. Здрав вземане-даване върви с отдаването приживе на гробни места. Въпреки, че общинските гробища се водят 100% запълнени, таксата за пазаруване на гроб не пада под 5000 лева на черно, а кешът се дели сред общинския служител и медиаторът по договорката. За пазаруване на урна таксата е на половина по-ниска, само че и искащите са малко.

Точно гневното търсене на гробищни имоти може да е в дъното на гнусната подигравка с трупове и заравянето им в помийни ями, тъкмо като при най-зловещите времена на концентрационните лагери, когато разстреляните се хвърляли в дерета, блата или се давали да бъдат изядени от свинете в ТКЗС-тата, свидетелстват оживели от “Белене ”.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР