Близките на загиналите в пожарите имат право на еднократна помощ

...
Близките на загиналите в пожарите имат право на еднократна помощ
Коментари Харесай

Дават по 540 лв. на роднините на загиналите в пожарите

Близките на починалите в пожарите имат право на еднократна помощ от 540 лв.. Могат да я получат съпрузите и децата, без значение дали вторите са навършили пълноправие, както и родителите на починалите чиновници. Това заяви служебният обществен министър Гълъб Донев, на въпрос на Мая Манолова в парламентарната зала.

Министърът изясни още, че е разпоредено на съответните обществени служби да окажат поддръжка на фамилиите на починалите. Дадени са инструкции и на дирекциите по обществено подкрепяне в съответните места - има подготвеност да се съберат комисии, които ще вършат оглед на вредите по парцелите. Пострадалите могат да получат еднократна обществена помощ от 375 лв. за жизнено-важни потребности.

" Министерският съвет има подготвеност и работим в посока на това да бъде свикана междуведомствена комисия, с цел да се насочат спомагателни средства към общините с изгорели парцели - могат да разчитат всички наранени. Следващата седмица ще приемем и решение за този трансфер за вредите по парцелите ", сподели министърът.

Разбираме, че поддръжката, която е регламентирана е извънредно незадоволителна. Застрахователната просвета на българите е много незадоволителна, с цел да може да се приказва за заслужено обезщетяване. Става дума и за публични здания. Призоваваме ви Министерският съвет да отдели задоволително средства за отплата на хората. Ние предлагаме национална акция за събиране на средства, съобщи Мая Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР