Близки, приятели и роднини на 18-годишния Алекс Ангелов, който загина

...
Близки, приятели и роднини на 18-годишния Алекс Ангелов, който загина
Коментари Харесай

Бяла на протест срещу присъдата за смъртта на Алекс Ангелов

Близки, другари и родственици на 18-годишния Алекс Ангелов, който почина след свада пред дискотека в град Бяла, Русенско, преди 2 години, се събраха през днешния ден на митинг против присъдата, издадена от Апелативния съд във Велико Търново. Хората са недоволни от обстоятелството, че обвиненият Валентин Маринов получи 3-годишна присъда за дейностите си на 8 юли 2017 година

Пред постройката на Районния съд в Бяла се събраха десетки поданици на града и близките села, с цел да изразят своето неодобрение от решението на Апелативния съд във Велико Търново за гибелта на 18-годишния Алекс Ангелов. Причината хората да излязат на улицата е, че обвиненият Валентин Маринов бе наказан от Русенския областен съд на 20 години затвор, само че апелативните съдии понижиха присъдата на 3 години, като преквалифицираха действието от причиняване на гибел по хулигански подбуди в причиняване на гибел по несъобразителност.

Хората носеха плакати с надписи:

" Българите кучета ли сме? "

" Село Босилковци ви поддържа, Стърмен, Ботров, Дряновец "

" Искаме уволняване на тримата съдии от Апелативен съд В.Търново, издали оправдателната присъда за убийството на Алекс "

" Ще се борим до края за обективна присъда за нашето момче Алекс! Обичаме те! Липсваш ни! "

" Това е насмешка с българския народ "

Последните думи бяха на кмета на Бяла Димитър Славов, който с справедливост позволи, че в действителност е допустимо да понесе тежко наказване за засегнатост на съда. В интерес на истината обаче от Апелативния съд във Велико Търново изпратиха позицията си за взетото решение и показаха своите причини.

Хората в Бяла се надяват на ново решение, което или да върне делото за ново разглеждане, или да бъде доказана присъдата на русенските магистрати - 20 години затвор за Валентин Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР