Близки и познати на семейството на загиналото от токов удар

...
Близки и познати на семейството на загиналото от токов удар
Коментари Харесай

Протестиращи поискаха затвор за виновните за смъртта на Людмил

Близки и познати на фамилията на починалото от токов удар 16-годишно момче се събраха на митинг в центъра на столицата, с цел да потърсят правдивост и наказване за отговорните за неговата гибел, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След протестна проява в квартал „ Факултета ", през днешния ден те пристигнаха пред Министерски съвет и постройката на Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, а те да понесат своите наказване след обективен правосъден развой.

„ Кой умъртви Людмил? Искаме правдивост! ", гласяха надписите на плакатите на протестиращите, а виковете им за наказване на виновниците прераснаха в претенции за оставки.

„ Ще помоля всички да дойдат и да ни поддържат, тъй като и те имат деца. Не го поисквам на никого, огромна болежка е в сърцето на една майка и един татко. Елате да се подкрепим‘, прикани бащата на починалото дете.



Протестиращите се оплакаха, че след изваденото позволение за демонстрацията са получили закани от служител на реда, с цел да не вземат участие в нея. Това твърди и Ани Методиева, която даже уточни съответен еднообразен чиновник на реда, част от защитата на митинга. Той и сътрудниците му обаче резервираха цялостно безмълвие.

БГНЕС напомня, че 16-годишния Людмил умря в резултат на токов удар от необезопасена шахта с кабели на многолюден столичен бул., захранващи няколко преместваеми търговски обекта, оказали се изцяло противозаконни. След случая основният проектант на регион „ Триадица " Иван Шишков напуща поста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР