Блестящата кариера на Серхио Агуеро в Манчестър Сити навлезе в

...
Блестящата кариера на Серхио Агуеро в Манчестър Сити навлезе в
Коментари Харесай

Гуардиола за Агуеро: Какъв гол, какъв играч, какъв човек!

Блестящата кариера на Серхио Агуеро в Манчестър Сити навлезе в последните си седмици, само че 32-годишният нападател даде следващото си доказателство какъв брой доста ще липсва в събота. Травми, болести и желанията на мениджъра Хосеп Гуардиола към състав, в който няма обичаен нападател, ограничиха оптимално участията на Агуеро в мачовете на Сити в неговия финален сезон, който е завършек на една 10-годишна история.

Но след нулево тъждество преди почивката, Агуеро подсети за класата си при започване на второто полувреме, с цел да даде старт на отбора си против Кристъл Палас. А голът му в 57-ата минута даде началото на триумфа с 2:0 за Сити, който е на ръба та петата си купа във Висшата лига. Агуеро беше супер-важна част от първите четири извоювани трофеи в британската Висша лига, до момента в който за петата имаше епизодична роля. Но все пак, продължава да е състезател, който провокира интереса по целия свят.

Гуардиола означи неговата значима роля, а също по този начин и беше великодушен в похвалите си за водещия голмайстор на Сити за всички времена, който след днешния си театър има за клуба до 182 гола в 273 участия.

"Какъв гол единствено! Какво придвижване, какъв състезател! И какъв човек! Доволни сме, че се завърна в игра. Ще се радваме на последните си мачове с него. Той сподели с гола си какъв е! Обичам го доста като персона ", съобщи Гуардиола.

"Той е необикновен човек. Не успяхме да го използваме доста пъти, само че може би го върнахме в точното време на терена. А и той самият знае, че има специфичната класа, която не се демонстрира в доста футболисти ", сподели още някогашният управител на Барселона и Байерн Мюнхен.

Pep Guardiola on Sergio Aguero: "What a goal, what an action, what a player, what a man. I'm incredibly delighted he's back. We're going to enjoy the last games with him, and he showed with his goal what he has, being what he is. I'm in love as a person. An incredible guy... "
— City Xtra (@City_Xtra)
Това беше 11-а поредна победа за Сити през сезона във Висшата лига, която въпреки и прекомерно лесна, им лиши съвсем час за първия гол. Но пък атакуващият жанр им се отплати елементарно за второто попадение, което падна секунди след гола на Агуеро.

Ако Манчестър Юнайтед загуби против Ливърпул в неделя, то шампионската купа към този момент ще пътува към тяхната витрина. Ако Червените дяволи победитят, то най-малко още две точки би трябвало да бъдат извоювани от Гражданите в идващите два мача.

"Утре, несъмнено, че ще виждам мача на Манчестър Юнайтед. Но всичко е в нашите ръце- имаме четири мача пред себе си, би трябвало ни една победа и ще бъдем първенци. Наистина съм впечатлен по метода, по който вървим към трофея в Премиършип. Съвсем близо сме, удовлетворен е експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР