Благотворителната кампания Дар за Великден“ организирана и реализирана от общинската

...
Благотворителната кампания Дар за Великден“ организирана и реализирана от общинската
Коментари Харесай

Благотворителна кампания “Дар за Великден” – Община Царево и БЧК Царево

Благотворителната акция „ Дар за Великден “ проведена и осъществена от общинската организация на БЧК Царево и Община Царево за трета поредна година радва жителите на морската ни община.
 16  sn1  sn2  sn3
Живеещите сами хора на възраст над 75 години  на територията на община Царево са над 300. В рамките на акцията „ Дар за Великден “ всички те получиха топъл обяд, яйца, козунак и курабии.

Общо 5000 лева.  парична помощ зарадваха тридесет и двама души с непрекъснат адрес на територията на Община Царево. Някои от тях са в  тежко здравословно положение, сираци и многодетни фамилии или безработни.

Целодневна детска градина „ Ален мак “ – гр. Царево също е включена в благотворителните действия на „ Дар за Великден “. Малчуганите получиха лакомства, търсиха с усмивки и радостни възгласи шоколадовите си яйца в двора и посрещаха гости  – общински съветници и ръководителя на БЧК Царево – Мима Костадинова.

В дните преди Великден завършващите междинното си обучение отличници от СУ „ Никола Й. Вапцаров “ получиха финансова поддръжка. Тя беше връчена от градоначалника инж. Георги Лапчев и ръководителя на локалната организация на БЧК госпожа Мима Костадинова. Сумата, която всеки получи е 500 лева

Цел на този финансов тласък е да бъде поощрено усърдието на зрелостниците – отличници и за облекчение на родителите им  в  кандидат-студентския интервал.

Кметът съобщи, че ще продължи да следи и подкрепя младите и стимулирани за триумф ученици на учебните заведения в община Царево, защото е значимо поддръжка да получават освен бедните и онеправдани, а и младежите, които поставят старания за това да бъдат първи в начинанията си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР