Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора, живеещи в селата

...
Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора, живеещи в селата
Коментари Харесай

Събират храни в помощ на възрастни хора, живеещи в селата

Благотворителна акция в помощ на възрастните хора, живеещи в селата на България, провежда млада жена, която е родом от Стара Загора.
Идеята й е да се събират пакетирани хранителни артикули и артикули от първа нужда, които да бъдат раздадени на нуждаещи се.
„ Не би трябвало донорите да се усещат длъжни да подаряват доста. Понякога даже пакет ориз е задоволителен.”, изяснява Кремена Карауланова. Тя е решила да започва акцията, защото не е загадка, че огромна част от българските пенсионери претърпяват мъчно с пенсиите, които получават. Особено през зимните месеци, когато сметките за отопление нарастват.
„ На всички ни е ясно какъв брой възрастни хора по селата, а и освен, се устоят от дребните си пенсии. Зимата е сложен интервал, защото разноските нарастват и парите за храна стават все по-малко. Направеното положително постоянно се връща - някой ден, от някого, когато имаме най-голяма потребност! “, споделя дамата.
Тя твърди, че на всеки донор ще бъде публикуван приемно-предавателен протокол за дарените артикули. Кремена акцентира, че все още самодейността е на стадий израстване, защото следва основаване на Фондация, само че все пак, всичко е законосъобразно.
Първоначално концепцията е била да се съберат другари и да подкрепят възрастни поданици на селата в регионите, в които всеки един от доброволците живее. Впоследствие, ненадейно идеята набира известност и в нея предпочитание да се включат показват от ден на ден жители от цялата страна. Идеята е жителите на избран град да подкрепят възрастните, живеещи в селата от същия район.
„ Интересът към самодейността демонстрира какъв брой положителни хора има в България и какъв брой сплотено е гражданското общество, когато би трябвало да се сплоти от една благородна идея. Целта е да се даде публичност, да се разсънят жителите и да се види, че има проблем.”, показва Кремена Карауланова. Хората, на които ще бъдат дарени питателните артикули, ще се сортират чрез описи от Дирекция „ Социално подпомагане” в съответните общини. Пунктове за събиране на хранителни артикули има съвсем в цялата страна. В Асеновград определеното място е на центъра в студио за татуировки, намиращо се на улица " 3-ти март " №32.
Дарения могат да бъдат направени там всяка събота и неделя от 14:00 ч. до 18:00 ч., при Дарина - 088 632 94 68. Продуктите, които се подаряват, следва да бъдат пакетирани и дълготрайни (например: ориз, фасул, леща, олио, захар, консерви и други). Срокът, в който ще се одобряват дарения, е началото на септември, след което те ще бъдат раздадени. Идеята е самодейността да стане непрекъсната благотворителна идея, която да се трансформира във тип целогодишна „ Хранителна банка” за извънредно нуждаещи се възрастни, живеещи в селата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР