Благотворителна инициатива за набиране на средства за деца, пострадали при

...
Благотворителна инициатива за набиране на средства за деца, пострадали при
Коментари Харесай

БЧК и INSA OIL стартират благотворителна кампания за набиране на средства за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия

Благотворителна самодейност за набиране на средства за деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи започват Българският Червен кръст и петролната компания INSA OIL. Целта е да бъдат набрани средства за управлявания от БЧК Национален дарителски фонд за подкрепяне на децата-жертви на ПТП и техните фамилии. В него сътрудници на БЧК са 9 държавни институции и неправителствени организации, измежду които Групово дело „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Министерството на превоза и известията, Съюзът на българските автомобилисти, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “  и други

Кампанията е отдадена на огромния християнски празник Рождество Христово и се реализира под мотото „ Ние сме с теб! “, а началото слага петролната компания, която реши да се откаже от рекламните материали и коледните дарове, които обичайно изпраща на своите сътрудници по това време на годината, и да подари сумата от 100 000 лева в интерес на потърпевшите деца.

Годишно над 500 деца стават жертви на произшествия, като доста от тях остават и сираци. По данни на Министерството на вътрешните работи през 2021 година при произшествия по пътищата на България са ранени 968 деца. Повечето от тях се нуждаят от дълготрайно възобновяване и профилирани грижи, които постоянно са непостижими за техните родители или настойници. Чрез набраните средства в Националния дарителски фонд, два пъти в годината, потърпевши деца получават финансова помощ. От основаването си през 2005 година до момента, Фондът е подкрепил 966 деца и техните фамилии.

Българският Червен кръст и българската петролна компания приканват всички, които имат предпочитание, да се включат в благотворителната самодейност. Номерът на банковата сметката на Националния дарителски фонд за подкрепяне на децата-жертви на ПТП и техните фамилии е:

IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР