Благотворителен базар в подкрепа на пострадалите диви животни при опустошителния

...
Благотворителен базар в подкрепа на пострадалите диви животни при опустошителния
Коментари Харесай

Доброволки събират пари за бедстващите животни в Австралия

Благотворителен базар в поддръжка на потърпевшите диви животни при опустошителния пожар в Австралия се организира в този миг в някогашната зала „ Мати Д “ в НДК. Инициативата е на 25 приятелки, които от години си пишат в месинджър, обсъждайки разнообразни тематики, разменяйки фотоси на котките си и понякога, говорейки за благотворителни базари и дела, в които всички се припознават. Идеята за организирането на благотворителното събитие се ражда по време на женско празненство. Инициативата на девойките събра десетки гости още в първите минути от старта си, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Марта Лафер, която е един от моторите на хуманното начинание, изяснява каква е задачата на базара.

„ Целта е да се съберат средства за акцията на WWF Австралия, която желае да подкрепи дивите животни там. Международната организация ще реши дали ще се вършат краткотрайни подслони, дали ще се се презалесява, или дали ще се купуват лекарства за потърпевшите животни “, изяснява момичето с огромно сърце.

Лафер прибавя, че фантазията на нея и екипа й е да съберат 10 000 лева, които на следващия ден да преведат на международната организация посредством българския й клон, който е съизвършител в положителното дело.

Набирането на средствата става, като посетителите закупуват разнообразни артикули. Повечето от тях са с избрана цена. Всеки може да се включи в другите уъркшопи, като минималната цена за присъединяване е 10 лева

„ Всички пари се пускат в кутии, които са ситуирани на доста места в залата. Те са запечатани. От време на време, на всеки кръговиден час, тяхното наличие ще се преброява пред очевидци, и събраната сума досега ще се изписва на дъската в залата. Набраната сума на следващия ден сутринта ще бъде преведена на WWF Австралия от сметката на организацията у нас “, споделя тя и благодари на всички, подкрепили самодейността им.

Попитана дали всичко ни е наред, та оказваме помощ и на света, Лафер изяснява, че всички сме едно цяло и не би трябвало да се разделяме.

„ Всеки се припознава в разнообразни дела, и думата „ значимо “ е субективна. За мен и нашият екип всички сме един свят, всички сме една екосистема. Работим дружно и си оказваме помощ “, отсича момичето.

Сред първите пристигнали да поддържат идеята на девойките е Вера Иванова. Тя пуска пари в една от кутиите и е безапелационна, че светът е обвързван в едно и не би трябвало да забравяме, че такова злополучие може да ни сполети и нас.

„ Подкрепих акцията, тъй като съм природозащитник, доста обичам животните и цялата природа. Сега ми е жалост за коалите и желаех да се включа по някакъв метод. Вярвам, че ще помогнем на бедстващите животни в Австралия “, уверена е Иванова.

Мартина Арсова пък си потегля от базара с нов шал на цена от 10 лева По думите на приятеля й Юлий Диамандиев, това е 155-я шал в сбирката й.

„ Събитието е доста готино. Аз познавам част от уредниците, които са на моята възраст. Много се веселя, че има младежи, които да провеждат такива готини дела. Не чаках да има толкоз доста хора още първоначално. Надявам се, че ще дойдат още хора и ще спасим малко коали и други животни “, споделя Арсова и показва, че най-вече са й харесали бижутата, направени от специфична смола, както и уъркшоповете, на които всеки може да опита да рисува.

Своя следващ опит да отрази събитие прави и приятелят й Юлий Диамандиев, който не изключва в бъдеще да стане публицист. Според него всичко сме си оправили и започваме да оправяме целия свят.

„ Със предпочитание всичко става. Освен тортите, които доста ме сграбчиха, доста ми харесва, че има толкоз младежи. Харесва ми, че те се ангажират с подобен вид събития “, споделя с удивление младият мъж.

Благотворителният базар „ SOS Коала “ продължава до 22:30 часа в неделя, като в 18 часа стартира концертът, в който ще вземат присъединяване Васил Георгиев и неговата група, Анна-Мария Вартовска –Annie и Никола, Янко Аргиров и Мария, „ Рандъмите “ и JamБуре /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР