Благоприятните ефекти от пандемията върху продажбите на персонални компютри продължават

...
Благоприятните ефекти от пандемията върху продажбите на персонални компютри продължават
Коментари Харесай

Печалбата на най-големия производител на компютри расте с над 30%

Благоприятните резултати от пандемията върху продажбите на лични компютри не престават и през второто тримесечие на 2020 година, най-малко в случай че съдим по резултатите на водача в бранша - Lenovo.

Компанията заяви, че е осъществила доходи от €13,3 милиарда, растеж от 7% при взети поради разлики във валутните курсове. Печалбата преди облагане пораства с 38% по отношение на същото тримесечие на предходната година, а чистата облага подскача с 31% до €213 млн.

" Невероятните резултати, които постигнахме през последното тримесечие, потвърждават че Lenovo бързо възвърна инерцията си след пандемията и съумя да улови новите благоприятни условия, предоставени от отдалечената работа и обучение, както и ускоряването на процеса по цифровизация в целия свят ", споделя Ян Юанцин, ръководител и основен изпълнителен шеф на Lenovo. " Докато светът продължава да среща провокации, ние в Lenovo сме фокусирани върху постигането на резистентен напредък посредством главния ни бизнес, както и новите благоприятни условия за услуги и решения, резултат от интелигентната промяна с фокус върху услугите, протичаща се в компанията. "

Групата за интелигентни устройства (Intelligent Devices Group - IDG) на Lenovo продължава да води по резултати в компанията. PC и Smart Devices Group (PCSD), една от двете бизнес единици на IDG, усили приходите до $10,6 милиарда. Печалбата преди налози доближават $670 милиона или 28% повече от миналата година.

Пазарът на лични компютри доста превъзхожда прогнозата на промишлеността за спад, с което Lenovo резервира лидерската си позиция на международния пазар на PC устройства (PC и таблети). Забелязва се и растеж (45%) в приходите при потребителския бизнес в международен мащаб. Водени от тези триумфи, приходите нарастват с 30% в EMEA (Европа, Близък Изток и Африка) и 18% в Китай. Пазарният дял в премиум и категории с висок растеж като Gaming, Thin & Light, Visuals и Chromebooks продължава да нараства с огромни темпове. Световният бизнес за електронна търговия се показва впечатляващо добре при растеж на приходите с над 50% от предходната година насам.

Гледайки напред, компанията чака това мощно търсене на компютри да бъде дълготрайна наклонност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР