Благоевградският окръжен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” на

...
Благоевградският окръжен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” на
Коментари Харесай

Извънредни новини за майката, заклала двете си деца Васил и Ивон

Благоевградският областен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” на майката от Сандански, арестувана за гибелта на двете й деца. Делото бе гледано през днешния ден от дежурния арбитър Красимир Аршинков. Със отбраната на обвинената се зае длъжностен юрист от София, оповестява Struma.bg.



Според юрист Алексиев майката не е признала, че е направила незаконното действие, а единствено е изразила страдание.

Припомняме, че в четвъртък към 17,30 ч горският чиновник Георги Трайков повикал полиция, тъй като жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в локалното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са конфискувани два ножа и сатър.

Разпитите траяли до дребните часове на нощта с присъединяване и на психолози от Министерство на вътрешните работи. Почти от самото начало Кристина не била съответна, говорела несвързано. Имало миг, в който се опитвала да изясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а след това се е наръгало единствено. Накрая признала за ужасното закононарушение и споделила с взор, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека в този момент да ми ги вземат!”

Първоначалните изводи на експертите са, че наскоро дамата е отключила психическо заболяване. То обаче е останало незнайно и почнало да се развива, защото Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, откакто прокуратурата им разпореди експертиза да преценяват дали майката двоен палач е била в положение да осъзнава какво прави.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР