Благоевградската окръжна прокуратура е повдигнала обвинения на началника на Пътна

...
Благоевградската окръжна прокуратура е повдигнала обвинения на началника на Пътна
Коментари Харесай

Обвинение за шефа на КАТ-Благоевград и негов съучастник

Благоевградската окръжна прокуратура е повдигнала обвинявания на началника на Пътна полиция в града и на един от съучастниците му в корупционната скица за възнаграждение на нерегламентирани такси за бързи услуги. Това заяви БНР, базирайки се окръжния прокурор Николина Сачкова.

Началникът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов е упрекнат в три закононарушения още в границите на досъдебното произвеждане. Едното е за това, че е разрешил конвоиране на извънгабаритна техника без нужните документи и без възнаграждение на дължимите към страната такси. " Без съответно позволение е държал огнестрелно оръжие и муниции. И за рушвет! ", съобщи Сачкова.

 Незаконен револвер и пари са открити в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград
Незаконен револвер и пари са открити в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград

От Следствието не прецизират броя на арестуваните

Вторият обвинен все още е Бойко Шарков - притежател на пункт за регистрация на коли и заплащане на застраховки .

Той има обвинениe за рушвет, в което е взел участие като помощник. " Улеснил е съзнателно обвинения Данаил Стоицов да изиска и да одобри от разнообразни лица подарък или полза ", изясни прокурорът.

Арестувани са с мярка за неотклонение " задържане " за 72 часа . Прокуратурата не загатна другите двама, чиито домове и коли бяха претърсвани в границите на спецакцията през вчерашния ден, са освободени.

 Спецакция в КАТ - Благоевград Обновена
Спецакция в КАТ - Благоевград

Има арестувани за корупция

Припомняме, във вторник, 22 май, от Спецпрокуратурата и ДАНС нахлуха в КАТ-Благоевград. Към 15 часа с белезници на ръцете бе изведен районният шеф на " Пътна полиция " в регионалния град Данаил Стоицов.

Припомняме, преди месец спецпрокуратурата организира интервенция против корупцията в ДАИ-Благоевград. В хода на акцията бяха арестувани 11 души. Те бяха отстранени и против тях бяха повдигнати обвинявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР