Благоевградчанин успя да спечели съдебна битка с чуждестранна застрахователна компания

...
Благоевградчанин успя да спечели съдебна битка с чуждестранна застрахователна компания
Коментари Харесай

Нашенец осъди гръцки застраховател да му плати 10 бона за стрес от катастрофа

Благоевградчанин съумя да завоюва правосъдна борба с задгранична застрахователна компания за случай от преди 4 години, когато бил в Гърция, заяви struma.com.

Докато чакал на червен светофар на кръстовище, колата му била ударена откъм гърба от различен автомобил, каран от грък, който имал подписана застраховка „ Гражданска отговорност “.

В разследване на удара нашенецът получил леки пострадвания – навяхване на шийни прешлени, наблягане на меките тъкани на гръдния панер и травма на поясната област. Счупвания нямало, а положението му не е било рисково за живота.

Заради големия стрес, който претърпял, благоевградчанинът решил да потърси правата си в съда.

От застрахователната компания му предложили да решат проблема отвън съда, а цената, на която те оценили страданията на нашенеца, възлизала на 800 евро. Той не се съгласил и завел иск за обезщетение в размер на 10 000 лева

В съда, благодарение на юриста си и голям брой експертизи, съумял да потвърди, че е изживял мощен стрес и болки, траяли с месеци в резултат на камшичния удар.

Доказателствата били неуспорими и арбитър Г. Яхова от Районен съд Благоевград отсъди в негова изгода, като постанови гръцката застрахователна компания да изплати на потърпевшия 10 000 лева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР