Blagoevgrad24.bg Изклюително опасно ще е времето утре, научи Blagoevgrad24.bg.За цялата страна

...
Blagoevgrad24.bg
Изклюително опасно ще е времето утре, научи Blagoevgrad24.bg.За цялата страна
Коментари Харесай

Опасно време: Порой с ураганен вятър ни връхлита утре! Възможни са и градушки

Blagoevgrad24.bg Изклюително рисково ще е времето на следващия ден, научи Blagoevgrad24.bg .

За цялата страна е разгласен оранжев код за поройни превалявания и мощен ураганен вятър. Ще има превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки . Сумарни количества сред 15 - 35 л/кв.м. 

Ще духа мощен, на пориви и плевел югозападен вятър със междинна скорост 15 - 20 м/с, краткотрайно до 25 -27 м/с.

През идващото денонощие през страната ще премине средиземноморски циклон и обвързвания с него леден атмосферен фронт и времето ще е доста динамично. През нощта, в по-голямата част от страната, към момента ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър, само че в Дунавската низина вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Ще доминира облачно време и още в утринните часове в Западна България ще стартират превалявания от дъжд, които денем ще обзет страната. По линията на преминаващия леден фронт преваляванията краткотрайно ще са интензивни, тук-там обилни по количество. Ще има гръмотевична активност, вероятни са и градушки. След пладне в югозападните региони преваляванията ще спрат и за малко облачността ще се раздра. През деня в цялата страната югозападният вятър ще се смени с сдържан и краткотрайно мощен северозападен, в Източна България – североизточен. С нахлуването на леден въздух от север ще стартира и бързо намаляване на температурите, сензитивно в Северна България, изключително в североизточните региони, където след обяд дъждът ще премине в сняг и там са вероятни поледици. Сутрешните часове температурите ще бъдат към момента високи – сред 9° и 14°, в североизточните региони по-ниски, а към 14 часа - в необятен период от 0° в североизточните до 20° в югоизточните региони, където през по-голямата част от деня към момента ще духа югозападен вятър.

 

Над планините ще е облачно, с превалявания и понижена видимост. На места преваляванията ще са интензивни съпроводени с гръмотевици. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който в ниските елементи ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 2°, само че денем ще се намаляват.

Над Черноморието ще е облачно, след обяд с превалявания от дъжд, тук-там интензивни. Възможни са гръмотевици. Преди обяд по южното крайбрежие ще духа мощен югозападен вятър, а по северното – североизточен. След обяд вятърът и по южното крайбрежие ще се ориентира от североизток и ще се усили. От североизток ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват, бързо и сензитивно по северното крайбрежие, където до вечерта дъждът ще примесва със сняг. Около обяд температури ще бъдат в необятни граници от 6° до 20°, само че още ще се намаляват и вечерта по северното крайбрежие към този момент ще са 0-2°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 18.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:34 часа и ще залезе в 18:36 часа. Продължителност на деня 12:02 часа.

На 18.03.2018 луната ще изгрее в 07:17 часа и ще залезе в 19:37 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР