Blagoevgrad24.bg БСП да бъде истинска опозиция. За това настоя пловдивският социалист

...
Blagoevgrad24.bg
БСП да бъде истинска опозиция. За това настоя пловдивският социалист
Коментари Харесай

Гергов тръгна вабанк срещу Нинова! На кой от двамата главата ще падне?

Blagoevgrad24.bg БСП да бъде същинска съпротива. За това настоя пловдивският социалист Георги Гергов преди днешния пленум на столетницата.
Партията трябвало да е опция, а не да е съпротива на приказки и да бетонира ГЕРБ. Не алените са извоювали оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, по мнението на Гергов.

Припомняме, енергийният министър подаде оставка през вчерашния ден. За да няма подозрение към договорката и поради околните й връзки с купувача на ЧЕЗ, Петрова подава оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Преди дни чешката ЧЕЗ утвърди договорката за продажба на активите в България и купувача "Инерком Груп ".

Самата договорка за ЧЕЗ приказва за нещо, което е прикрито, е позицията на Гергов. Трябвало да е ясно кой купува активите на ЕРП-то. Несериозно било компания с 50 000 лв. капитал да придобие сдружение, което дава отговор за стопанската система и може да бута държавни управления.

За Валери Жаблянов и дали партията го е защитила съответно Гергов сподели: " Много неточности вършим, дали е инцидентно не зная, само че доста неточности вършим. Аз мисля, че Валери Жаблянов е следващата жертва на такива прочувствени и бързи дейности, които водят до това, което преди време споделих, че партията се ръководи от треторазрядни хора ".

Припомняме, в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков два пъти желае оставката на Валери Жалянов и сложи ултиматум. От ГЕРБ скочиха на социалиста поради определението за Народния съд в позицията на Българска социалистическа партия за провеждането на Луковмарш. Първаночално позицията, написана като послание до премиера Бойко Борисов, беше разпратена до медиите, само че в следствие редактирана на уеб страницата на Българска социалистическа партия.

То се потвърди, безапелационен бе Георги Гергов. Михаил Миков е неудовлетворен пък от метода, по който се вземат решенията и по който се извършват. А за обстановката в страната отсече: " Толкова неща се случват в страната, че не ми остават сили да разясня ".

Георги Божинов също счита, че оставката на Теменужка Петкова не взема решение проблемите в енергетиката. Дипломатическите тенис кортове бяха апробация на това можеш ли да се гавриш с обществото, уточни той. Не може да бъде позволена гаврата с обществото. Щом няма благонадежден покупател на ЧЕЗ, страната може да влезе във притежание. Трябва да покажем, че има страна, счита още Божинов.

За случилото с Жаблянов той сподели, че се е показала наклонността Българска социалистическа партия да е безхарактерно приспособяваща се. Партията към момента има дарба да има историческо схващане, разяснява Георги Божинов.

Партията направила оттегляне от правилата си, разграничавайки се от мнението на Валери Жаблянов за Народния съд. Оставката на Теменужка Петкова няма да направи партията по-силна и сплотена, е мнението му. Българска социалистическа партия трябвала да има мнение с причини, подлага на критика още Божинов.

Янаки Стоилов счита, че е значимо да се сложи въпросът за собствеността и ръководството на енергетиката. Оставката на министъра на енергетиката не взема решение този проблем самичък по себе си, безапелационен е социалистът.

Иначе дебатът за фашистката идеология трябвало да бъде удължен. Стоилов също подлага на критика ИБ, че не работи като групов орган. Големият въпрос е по какъв начин действа партията, счита Стоилов. Българска социалистическа партия депутатите трябвало да подхващат редица дейности за чуване на КФН, КЕВР,ДАНС и да не се позволяват неразбираеми покупко-продажби.

Според него страната би трябвало да има по-голямо присъединяване в енергетиката. За оставката на Теменужка Петкова Янаки Стоилов позволи, че та може да е авансово калкулирана.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР