Blagoevgrad24.bg Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си

...
Blagoevgrad24.bg
Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си
Коментари Харесай

Експерт: Има шофьори с по 40 000 лева наложени глоби, но не им пука

Blagoevgrad24.bg " Има хора с 300-400 акта, фиша, наказателни постановления. Получават си новото наказателно разпореждане и не престават да си карат по същия метод. Има хора с по 30 000 - 40 000 лв. наложени санкции. Няма мощ, която да ги накара да бъдат по деликатни ". Това разяснява в предаването " Здравей, България " Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.

Тодоров и някогашният ръководител на транспортната комисия Настимир Ананиев разясниха готвените промени и усилването на наказванията при нарушавания на пътя.

Едно от предложенията е при три нарушавания водачът да се явява още веднъж на изпит.

" В пекът се пуснаха законите, през днешния ден има публично разискване, три дни по-късно законите са 170 страници. За страдание съвсем няма ново ", разяснява Настимир Ананиев.

По думите му ненапълно ще бъдат наранени систематичните извършители.

" Дава се превишена скорост в обитаемо място с над 50 км/ч. А в случай че е с над 40 км/ч? И го направиш 20 пъти? Освен това 70% от починалите са отвън обитаемоте места. Когато се вършат законите би трябвало да се седне, да се види статистиката ", заяви  Ананиев.

" Има разлика за карането с превишена скорост в града и отвън обитаемо място. В града е по-опасно ", съобщи Тодоров.

Велосипедистите към този момент ще са длъжни да се движат с каска и светлоотразителна жилетка когато и да е, а санкцията, в случай че не го вършат, е 30 лв..  

Експертите разясниха и случая с рейса от София за Ловеч, за който фенове на NOVA алармираха, че е пътувал препълнен с правостоящи.

" Бих ревизирал цялата компания, това е за лишаване на лиценз. Много съществено нарушаване на разпоредбите ", съобщи Настимир Ананиев.

" Лошото е, че това е мъчно доказуемо ", съобщи Владимир Тодоров.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР