Благоевград. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград

...
Благоевград. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград
Коментари Харесай

Благоевград: Петото издание на пленер под мотото „Механично смесване на култури“ беше открито в квартал „Вароша“

Благоевград. Заместник-кметът по просвета и филантропични действия на Община Благоевград Христина Шопова откри петото издание на пленер за модерно изкуство, дружно с Иван Милушев, шеф на Градска художествена изложба и Сашо Стоицов, куратор на пленера. Тази година самодейността се организира под мотото „ Механично разбъркване на култури “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . В двора на къщата музей на Георги Измирлиев в старинния квартал „ Вароша “ се събраха поданици и посетители на града, с цел да станат част от симпозиума по живопис.
Заместник-кметът приветства гостите, уредниците и художниците от името на кмета на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов. „ Със сигурност нашият град ще ви стимулира и предизвика да извършите прелестни произведения, на които ние по-късно да се насладим. Поздравявам уредниците, за напъните, които поставят годишно, тъй като, с цел да се случи всичко това, са нужни доста старания. Благодаря в действителност, че съумяха в годините да потвърдят, че този пленер си заслужава. Всяка година допълваме фонда на галерията с едни прелестни картини и имам вяра, че ще продължим да го вършим. Пожелавам Ви едно прелестно време и с възторг да творите и извършите едни невероятни произведения. На добър час! “, сподели още Христина Шопова.
Пленерът е отдаден на изразяването посредством живописната медия като притежател на модерни хрумвания и послания. Кураторът Сашо Стоицов изрече благодарности на Община Благоевград за положителната взаимна работа. Участие в симпозиума по живопис Благоевград 2018 взимат създатели като Борис Колев, Борис Сергинов, Георги Георгиев - Jorras, Йордан Панков - J Pank, Камен Старчев - Rassim, Любен Домозетски, Людмил Лазаров, Надежда Олег Ляхова, Пенка Минчева, Пламен Ковачев и Радослав Нинов. Те ще покажат настоящи технологии и способи на работа в живописта и разнообразни тактики на актуалното изкуство.
Всеки фен на изкуството може да види картините, рисувани по време на пленера в Градска художествена изложба от 3 август, където ще бъдат изложени. Всички творби ще бъдат подарък за фонда на ГХГ - Благоевград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР