Благоевград. Тази вечер започна седмото издание на театралния фестивал Тара-ра-бумбия“.

...
Благоевград. Тази вечер започна седмото издание на театралния фестивал Тара-ра-бумбия“.
Коментари Харесай

Благоевград: „Приятно ми е, Ива“ и бурни аплодисменти поставиха началото на VII издание на „Тара-ра-бумбия“

Благоевград. Тази вечер стартира седмото издание на театралния фестивал „ Тара-ра-бумбия “. Заместник–кметът по стопанска система и финанси Иво Николов приветства благоевградската аудитория от името на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, в Голяма зала на държавна такса „ Никола Вапцаров “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. „ Различното тази година е, че фестивалът се обръща към театралната памет и разчитане на следите на изтеклото време. Всички знаете какъв брой значимо е това припомняне на форма, място, дълбочина и смисъл, още повече че Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров ” през 2019-та отбелязва своя 100-годишен празник. Искам да пожелая на шефа на театъра Маргарита Мачева, на трупата, на целия състав… да бъдат смели и безкомпромисни в напъните си за издигане на духовния растеж на града и района. Община Благоевград, в лицето на кмета доктор Атанас Камбитов и отсега нататък ще прави оценка и поддържа задачата, на която сте се посветили “, сподели зам.-кметът.
Вечерта на изкуството стартира с моноспектакъла „ Приятно ми е,Ива “. Авторският театър на надарената актриса докосна публиката и събра бурни овации. Представлението на Ива Тодорова разсмя и развълнува феновете, посредством основаването на непосредственост, споделеност и наслада.
Част от огромното семейство на „ Тара-ра-бумбия “ територия за млад спектакъл следва да стане и „ Настане вечер “ по концепция на Явор Борисов и Никола Мутафов, по сюжет и постановка на Весела Василева. Спектакълът ще стартира в 21.00 часа,тази вечер, още веднъж на Голяма сцена в държавна такса „ Никола Вапцаров “. Младите артисти Явор Борисов, Никола Мутафов и Мак Маринов ще покажат връзката сред трима софийски артисти, които описват за конфликта сред телевизионното и действителното, за родния език и неговите имитации, и за артиста като поле на този конфликт.
На входа на държавна такса „ Никола Вапцаров “ гостите на фестивала бяха посрещани с изключителните осъществявания на Биг Бенд-Благоевград.
Утре /събота/ от 19.00 часа на Голяма сцена в държавна такса „ Никола Вапцаров “ ще стартира нашумялата, извънредно гледаната постановка- „ Портретът на Дориан Грей “ по романа на Оскар Уайлд. Почитателите на театралното изкуство ще имат опцията да гледат и „ Дневник на скръбта “ по Ролан Барт, на Камерна сцена от 21.30 часа. Театралното предизвикателство ще продължи до 20 май, в това число, като на благоевградска сцена ще бъдат показани 22 постановки.
Билети или карти може да закупите на касата на държавна такса „ Никола Вапцаров “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР