Благоевград. Шестото издание на преглед на театралните школи Талантино“ в

...
Благоевград. Шестото издание на преглед на театралните школи Талантино“ в
Коментари Харесай

Благоевград: В града започна шестото издание на фестивала „Талантино“

Благоевград. Шестото издание на обзор на театралните школи „ Талантино “ в Благоевград стартира. Фестивалът бе открит с две постановки - „ Царицата на чардаша “ от Имре Калман и Ученически сценичен състав при СУ “Христо Ясенов “ - Етрополе, както и „ Ревизор “ от Н.В. Гогол, показан от Театрална школа „ Ер дребен “ към държавна такса „ Проф. Енчо Халачев “ - Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Официалното начало на „ Талантино “ сложи журито, което тази година е в състав Веселин Калановски, Николай Станоев и доцент Огнян Спиров, както и шефът на държавна такса „ Проф. Енчо Халачев “ Бранимир Митов.
„ Благодаря на кмета доктор Атанас Камбитов, както и на Община Благоевград, за това, че са до нас и ни поддържат, с цел да съществува този фестивал! “, сподели Бранимир Митов. Той насочи и благодарности към участници във фестивала, сътрудниците и журито.
„ За мен е наслаждение да бъда четвърта година част от журито на този фестивал и желая да ви кажа, скъпи деца, че във вас са бъдещите просветители на тази държава- работете и се развивайте! “, сподели Веселин Калановски в своето одобрение.
С възторг, Николай Станоев се обърна към своите другари, с откровението, че те са израснали пред очите му. „ Има измежду вас хора, които идват от началото на фестивала, към този момент шест години, има и доста нови такива и аз виждам, че има развиване във вас. Най-ценното нещо, което се случва в Благоевград, с помощта на Бранимир Митов и поддръжката на Община Благоевград, е този фестивал, тъй като няма нищо по- хубаво и скъпо с изключение на да виждаш детски усмивки, да виждаш огряни младежи, мислещи, фантазиращи и които се занимават с спектакъл “, сподели Николай Станоев и благодари на преподавателите и ръководители на школите.
Своето одобрение насочи и доцент Огнян Спиров към участниците в „ Талантино “.
Във втория ден на „ Талантино “ жури и аудитория ще могат да проследят „ Не се гаси туй, що не гасне “- драматизация по български създатели, показана от Театрална школа към читалище „ Св. Климент Охридски “- Симитли, „ Женско царско “ от Ст. Л. Костов и Актьори без тапия - Правец, „ Не падай духом “ от Станислав Стратиев, показан от ДЮТ „ Мускетарите “ ЦПЛР - Перник, както и „ Хотел сред тоя и оня свят “ от Ерик Емануел Шмит и показан от Младежки спектакъл „ Приятели “- Пазарджик. Фестивалът ще продължи до 29 юни, в това число, като началният час на първите постановки е 10.00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР