Благоевград се намира в изключително сериозна ситуация по отношение на

...
Благоевград се намира в изключително сериозна ситуация по отношение на
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов: Проблемът с кучетата в Благоевград е сериозен, но не трябва да забравяме, че той е създаден от хората. Правим всичко, което ни позволява законът, за да намерим изход от ситуацията

Благоевград се намира в извънредно сериозна обстановка във връзка с бездомните кучета. Проблемът е голям, само че не трябва да забравяме, че той е основан от хората.

Това съобщи по време на конференция кметът Илко Стоянов. Той разясни, че напъните на чиновниците в звено „ Инспекторат “ и Оперативна програма „ Приют за безстопанствени животни “ са съсредоточени върху намиране на допустимо най-бързо и хуманно решение, обвързвано с четириногите, които са на улицата.

„ Истината е, че казусът с кучетата е основан от хората. Необходимо е стопаните да имат отговорно държание и да не разрешават популация, ако не могат да поставят нужните грижи. За страдание сме очевидци и на съзнателно населване на Благоевград с четириноги.

Само преди към седмица бяха пуснати нови огромни над 20 кучета “, съобщи по време на конференция кметът Илко Стоянов.

Той пояси, че не може да се ангажира към този миг с съмнение от кое място са доведени новите за Благоевград животни, само че добави, че Общината е сезирала ОД Министерство на вътрешните работи за следващия подобен случай.

„ Предстои дружно с полицията и ОДБХ, която се явява надзорен орган, да изпълним инспекции и се уповавам се да има съответен резултат. Мога да кажа, че вършим всичко допустимо, само че пълномощията на Общината са лимитирани.

Още повече не би трябвало да забравяме и обстоятелството, че има природозащитници, които обичат животните, само че не са малко и тези, които злоупотребяват “, разяснява още кметът Стоянов.

Той разясни, че Община Благоевград е подала искане до Министерство на земеделието и Министерски съвет за финансиране на нов подслон с по-голям потенциал, който да бъде издигнат в м. „ Черешарнците “, само че все още няма резултат. Необходимата сума за построяването му е към 2 400 000 лв., стана ясно още по време на конференцията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР