Благоевград. С празничен концерт-спектакъл на съставите на Народно читалище Никола

...
Благоевград. С празничен концерт-спектакъл на съставите на Народно читалище Никола
Коментари Харесай

Община Благоевград: С невероятен спектакъл съставите от Народно читалище „Никола Вапцаров“-1866“ поставиха началото на честванията по повод 3 март

Благоевград. С празничен концерт-спектакъл на съставите на Народно читалище „ Никола Вапцаров “-1866 “ започнаха тържествените празнувания във връзка Националния празник на България – 3 март в Благоевград. Заместник-кметът по просвета и филантропични действия на Община Благоевград Христина Шопова приветства всички посетители пред огромната сцена на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “, от името на кмета доктор Атанас Камбитов, и от свое име. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Намираме се в навечерието на една от най-светлите дати в българската история – 3 март! Символ на Възкресението, на Освобождението, на силата на един народ, който след 500 години иго е извоювал свободата си - кой с перо, кой с музика, кой с пердах, само че са били обединени. И това е силата на 3 март - да бъдем обединени! Повече от всеки път България има потребност да бъде обединена в смисъл на това, което се случва в целия свят “, сподели в част от приветственото си слово заместник-кметът Христина Шопова. Тя поздрави и благодари на целия екип, който беше подготвил празничната стратегия за довечера. „ Благодаря Ви за това, тъй като, когато сме обединени и дружно вършим програмата на родния си град, тогава ще бъдем и по-силни, и по-разпознаваеми, и по-убедителни “, добави зам.-кметът Христина Шопова и пожела на всички да обичат България и да мислят за нея всеки ден по една минута.
Сред формалните посетители на събитието бяха още регионалният шеф Бисер Михайлов, заместник- регионалният шеф Иван Стоянов, ръководителят на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков, Секретарят на Община Благоевград София Янчева, офицери, духовни лица, заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева, шеф Дирекция „ Правно-нормативно обслужване и публични поръчки “ Антония Методиева, представители от културни и просветителни институции, депутати, общински съветници, представители на политически партии, поданици и посетители на Благоевград.
Пред претъпкана зала, създателите от Смесен хор „ Ален Мак “, Градски детски хор, КМО „ Пирински звуци “, ВА „ Езерец “, ДФГ „ Джумайчета “, ДТС „ Вихрен “, Пирински танцов отбор и Студентски фолклорен отбор към ЮЗУ „ Неофит Рилски “ Благоевград показаха своя богат репертоар, посредством който преразказаха историята и разсъниха патриотично възприятие в публиката. Чрез изкуство те припомниха великото дело на нашите освободители.
Концерт-спектакълът приключи с общо осъществяване на „ Многая лета “.
На 3 март честванията във връзка Националния празник на Република България стартират в 09,30 часа в двора на църквата „ Въведение Богородично “, където ще бъде отслужена панихида в памет на починалите за Освобождението на България от османско робство и ще бъде осъществен протокол по полагане на цветя на паметния знак на Майор Иван Павлович Орлински.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР