Благоевград. С официална церемония за откриване на обект Община Благоевград

...
Благоевград. С официална церемония за откриване на обект Община Благоевград
Коментари Харесай

Официално ще бъде открита инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в депото край село Бучино, общ. Благоевград

Благоевград. С публична гала за разкриване на обект Община Благоевград в партньорство с общините Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево завършва осъществяването на дейностите по план „ Проектиране и създаване на спомагателна инфраструктура /инсталация за авансово отнасяне на битови боклуци и компостираща апаратура за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развиване на районната система за ръководство на отпадъците на район Благоевград, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево “, „ Комбинирана процедура за планиране и създаване на компостиращи съоръжения и на съоръжения за авансово отнасяне на битови боклуци “, Приоритетна ос 2 „ Отпадъци “, Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “. Това оповестиха за Радио „ Фокус ” - Пирин от екипа на плана.

Днес от 11:00 часа ще се организира публична гала за разкриване на обект в осъществяване на план „ Проектиране и създаване на спомагателна инфраструктура /инсталация за авансово отнасяне на битови боклуци и компостираща апаратура за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци/ за развиване на районната система за ръководство на отпадъците на район Благоевград, включващ общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево “.
На формалната гала ще участват Вр.ИД Кмет на Община Благоевград, кметовете на общините-партньори по плана, екипът по плана, представители на фирмата-изпълнител на инженеринг, общински специалисти, медии и други

Проектът цели понижаване на количеството депонирани битови боклуци, култивиране и отнасяне на отпадъците по безвреден за околната среда метод, както и реализиране на задачите, заложени в законодателство и в Националния проект за ръководство на отпадъците 2014-2020 година Чрез реализирането на плана Община Благоевград цели да бъде нараснало и публичното схващане за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците.

В рамките на плана се построи спомагателна инфраструктура - апаратура за компостиране на разделно събрани зелени и апаратура за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци с модул за стабилизиране на органични боклуци в контейнери. Закупи се съоръжение, уреди, обзавеждане, техника и машини, нужни за разделното събиране и превозване на зелени и/или биоразградими битови боклуци.

Бенефициенти по плана са: Община Благоевград – Водеща община и Община Симитли, Община Рила, Община Кочериново и Община Бобошево – сътрудници по плана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР