Благоевград. Ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации,

...
Благоевград. Ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации,
Коментари Харесай

Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации дадоха висока оценка за Благоевград

Благоевград. Ръководителите на дипломатически задачи и представителства на интернационалните организации, които през вчерашния ден дойдоха в Благоевград, посетиха културно-исторически обекти във възрожденския квартал „ Вароша “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Домакинът на корпуса, кметът доктор Атанас Камбитов, провежда опознавателна обиколка, като им показа „ Измирлиевата къща “, обновената изложба „ Свети Лука “, както и Регионален исторически музей, където бе подредена галерия. На площад „ Народни будители “, създателите от танцова групировка „ Астра “ бяха подготвили специфична стратегия. Преди обиколката на възрожденския комплекс, дипломатите се срещнаха с историята и дейностите на ЮЗУ „ Неофит Рилски “, показани им от проф. доктор Борислав Юруков.
Освен от кмета доктор Атанас Камбитов, дипломатите бяха съпроводени и от регионалния шеф на Благоевград Бисер Михайлов, ръководителят на общински съвет Радослав Тасков и заместник-кметовете на общината.
Представители на делегацията споделиха отличните си усещания от града и обявиха желание още веднъж да постят регионалния център. Специално за дипломатите, кметът на Благоевград бе провел и моден банкет в Дом на младостта. Посещението на корпуса в Благоевград е проведено със съдействието на Министерството на външните работи. То е с опознавателна цел, в основата на която е показване на външнополитическите цели и запознаване с туризма, стопанската система, образованието, културата и локалното самоуправление.
Вчера делегацията дойде на актуализирания площад „ Георги Измирлиев “ в Благоевград, гостите разгледаха Централна градска част и посетиха храм „ Въведение Богородично “.
Предишната аудиенция на ръководители на дипломатически задачи и представителства на интернационалните организации е осъществена в края на 80-те години на предишния век.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР