Благоевград. По време на най-очакваното музикално събитие в България -

...
Благоевград. По време на най-очакваното музикално събитие в България -
Коментари Харесай

Благоевград: Изобилие от събития съпътства музикалния фестивал „Франкофоли”

Благоевград. По време на най-очакваното музикално събитие в България - фестивала „ Франкофоли ”, през целия уикенд, течеше съпътстваща стратегия в центъра на града. Инициативите и плановете, които бяха включени във фестивалните дни забавляваха жителите и гостите на града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград .
На алеята в парка пред хотел „ Монте Кристо “ бяха показани невероятни, занимателни и атрактивни тематични ателиета, пърформънси и уъркшопове. Професионалисти и актьори демонстрираха невероятни изработки и гений. В ателиетата на Фондация „ Easy Аrt “, дребни и огромни имаха опция да изпитат въображението си и да изработят гривни, проекции на флагове, 3D модели на Айфеловата кула и Триумфалната арка. Гостите имаха опция да изработят бижута в цветовете на френското знаме. В особено ателие за мода от времето на ЛУИ XIV, дребни и към този момент пораснали деца демонстрираха гений и въображение. За спомен от фестивала всеки имаше опция да направи собствен франкофонски магнит, а на ръката си стотици малчугани изписаха името “ Francofolies “ с къна.
Десетки млади дизайнери, демонстрираха своите изработки по време на “Арт фест “ в центъра на града. Шатрите и ателиетата бяха ситуирани сред заведенията Raffy и Memmo и радваха посетителите на най- огромното музикално събитие за френска музика в България- „ Франкофоли “. Шатрите бяха отрупани с ръчно направени украшения и бижута, лампи, облекла, кожени произведения, козметика, био прдукти, облекла, книги, плетива и всевъзможни изкушения.
Акцент в програмата бе и литературата. Шатра на издателство „ Колибри “ бе ситуирана наоколо до хотел „ Монте Кристо “, където всеки имаше опцията да си закупи книгата на изключителния, надарен музикант, участник в тазгодишното издание на фестивала- Винсент Винел.
Франкофоните се допряха и до историята на фестивала със особено подбрани фотоси от всички издания на Франкофоли в България. Изложбата бе под надпис “Le festival…Sur les photos ” или в превод „ Фестивалът… в фотоси “. Stage Bar също бяха част от многото изненади за гостите на „ Франкофоли “. Те посрещаха посетителите с Welcome drink, като им предлагаха и френски питиета и ликьори с разнообразни аромати и незабравими усети. Всеки франкофон съумя да опита многообразие от предлаганите артикули. Към всичко това, заключителен щрих добави пианото на маестро Александър Кипров. Талантливият музикант зарадва посетителите с джаз импровизации по музиката на най- известните френски реализатори, като Едит Пиаф, Шарл Азнавур, Жо Дасен и други.
Привържениците на уличните танци се допряха до същински гений и изкуство на петото юбилейно издание на „ Кралете на запада “. „ Графити фест “ допълваще пъстрата стратегия на Община Благоевград с доста цвят и гений.
Тази година имаше и благотворителна идея в границите на фестивала. Театрална група „ 12+3 “ от Пловдив показа 4 фарса и пантонимен театър, а събраните средства са за Център за краткотрайно престояване на потърпевши животни „ Оскар и Лора “.
И през двата дни на тазгодишното издание на Франкофоли доста темп, усмивки и положително въодушевление посрещаше жителите и гостите на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР