Благоевград. Основната цел на проекта Инвестиции в подобряване качеството на

...
Благоевград. Основната цел на проекта Инвестиции в подобряване качеството на
Коментари Харесай

Инж. Ангел Даилов: Основната цел на проекта за Благоевградската професионална гимназия е изграждане на нова пристройка с лаборатории, физкултурен салон и работилници

Благоевград. Основната цел на плана „ Инвестиции в възстановяване качеството на просветителната среда в Благоевградска професионална гимназия “ е създаване на нова пристройка с кабинети, лаборатории, физкултурен салон и работилници. Това сподели по време на заключителна конференция по плана ръководителят му инж. Ангел Даилов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин . Според Даилов срокът на плана е 24 месеца, като е трябвало да бъде изпълнен до 12 декември. Той означи, че общата стойност на плана е в размер на 1 399 509.62 лева, като финансирането от Европейския съюз е 85% и национално финансиране в размер на 15%. „ Към сегашния миг от 4 септември 2018 година постройката е с позволение за прилагане. За градежа са планувани и всички ограничения за обезпечаване на достъп за хора с увреждания. Проектът е ориентиран към учители и възпитаници от Благоевградската професионална гимназия. Изграждайки градежа, реализираме 3 съществени цели: обезпечаване на физкултурен салон, какъвто учебното заведение досега не е имало; газификация на цялата постройка и една съвременна оборудвана авторемонтна работилница “, разяснява инж. Даилов.
Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014 – 2020, предпочитана ос 3 „ Регионална просветителна инфраструктура ” и е в границите на процедура BG16RFOP001-3.002 “Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България ”.
На събитието участваха инж. Емилия Тунева, зам.-кмет по Строителството към Община Благоевград; Зорница Кралева, зам.-кмет по Европейски планове и стратегии към Общината; Антон Драгоев, шеф на Благоевградската професионална гимназия „ Ичко Бойчев “.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР