Благоевград. Общината организира пролетно почистване ведно с кампания за разделно

...
Благоевград. Общината организира пролетно почистване ведно с кампания за разделно
Коментари Харесай

Благоевград: Общината организира пролетно почистване и кампания за разделно събиране на отпадъците

Благоевград. Общината провежда пролетно разчистване ведно с акция за разделно събиране на отпадъците. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Тази година обичайното разчистване ще се организира в границите на два дни - 28 и 29 април (събота и неделя). Всички жителите могат да се включат в самодейността като почистят разделно отпадъците в регионите към домовете си. Събраните боклуци може да бъдат изнесени до най-близките съдове за разделно събиране. Ангажиментът за транспортиране на разделно събрания отпадък е на Екопартнърс АД. Община Благоевград ще обезпечи цветни чували за боклук и ръкавици, с цел да улесни работата на доброволците.
Разделното събиране на боклуци е основна причина за оползотворяването им. Това може да значи възобновяване, повторна приложимост, преработване. Почти всички артикули, които се използват в всекидневието се оферират в опаковка. Повечето от тях са направени от материалите пластмаса, стъкло, хартия и картон, метали. За производството им се употребяват естествени запаси: вода, въздух, дървен материал, нефт, железни руди и други, които не могат да се възвръщат от единствено себе си със скоростта, с която ги използваме, т.е. те се изчерпват. След като опаковките към този момент са изпълнили своето предопределение, в случай че не се оползотворяват вярно, се натрупват големи количества боклук, който в по-голямата си част е доста мъчно разградим в природата, също по този начин рисков и грозящ здравето и живота на хората и другите живи организми. Чрез оползотворяването на отпадъците се цели да се подкрепи разрешаването на тези проблеми.
Община Благоевград приканва жителите да бъдат виновни към запазване на околната среда и да поддържат интензивно акцията за разделно събиране.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР