Благоевград. Община Благоевград постави началото на информационна кампания с превантивен

...
Благоевград. Община Благоевград постави началото на информационна кампания с превантивен
Коментари Харесай

Благоевград: Общината постави началото на информационна кампания за родителите на бъдещи първокласници

Благоевград. Община Благоевград сложи началото на осведомителна акция с предпазен темперамент за запознаване на родители на бъдещи първокласници с техните съществени права и отговорности, планувани в Закона за предучилищното и учебно обучение, в Закона за протекция на детето и други нормативни документи. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Отдел,,Образование ” към Община Благоевград получи поддръжка в начинанието от Районна прокуратура – Благоевград, в лицето на заместник- административния началник на районна прокуратура – Елица Калпачка.
На първата родителска среща участваха родители на деца, посещаващи ДГ № 11,,Здравец ”, които ще бъдат първокласници през образователната 2018-2019 година. Прокурор Калпачка обърна внимание на родителите, че с изключение на да съблюдават отговорностите си, най-важното е, да обгрижват деца си с доста обич и внимание, с цел да им подсигурят по-добро бъдеще.
На срещата бяха разяснени и измененията в идната акция за кандидатстване за първи клас в общинските учебни заведения на територията на Община Благоевград. Симона Митова – шеф отдел,,Образование ” отговори на въпроси на родителите, по отношение на районирането и периодите за подаване на документите. Тя одобри отправената покана за идното празненство за връчване на удостоверенията за приключена просветителна степен от децата, посещаващи ДГ № 11,,Здравец ”, което ще се организира на 29.05.2018 година в залата на Историческия музей - Благоевград.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР