Благоевград. Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор за безвъзмездна

...
Благоевград. Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор за безвъзмездна
Коментари Харесай

Стартира първият проект на Община Благоевград, съфинансиран чрез Фонд за устойчиви градове, чрез него ще бъде обновена сградата на Камерна опера и НЧ „Никола Вапцаров 1866“

Благоевград. Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа контракт за безплатна финансова помощ по план за възобновяване и модернизиране на постройката на Камерна опера и Народно читалище „ Никола Вапцаров 1866 “, оповестиха от общината. Това е първият план на Община Благоевград, който ще се осъществя посредством комбинирана поддръжка на безплатна финансова помощ от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, финансов инструмент Фонд за градско развиване за районите София и Южна България от Фонд за устойчиви градове, ведно със личен принос на Община Благоевград.

Целта на общинското управление е да бъдат основани модерни и оптимални условия за образуване и осъществяване на културни и просветителни мероприятия на място.
Предстои да бъдат реновирани залата за фенове, репетиционните зали и другите пространства, ще бъде усъвършенстван и достъпът за хора в неравностойно състояние.

С осъществяване на план „ Ремонт, възобновяване и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на Камерна опера и Народно читалище „ Н. Й. Вапцаров – 1866 “ – Благоевград “ ще се реализира повишение на енергийната успеваемост и съкращаване на енергопотреблението в постройката, като се чака реализиране на клас на енергийна успеваемост „ В “.

Проектът ще способства за устойчивото развиване на Благоевград и района посредством вложение и възстановяване на обект от културната инфраструктура. Чрез обновяването на сградния фонд и въвеждането на ограничения за енергийна успеваемост ще бъдат усъвършенствани микроклиматът и изискванията на работа в двете културни институции.

Общата стойност на плана е 2 616 000,00 лв.. От тях 1 434 850,00 лв. са безплатна финансова помощ от Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-2020 “, предпочитана ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване ”, процедура „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 Благоевград ”, BG16RFOP001-1.001-039.

1 145 150,00 лв. са финансов инструмент от Фонд за устойчиви градове, а 36 000,00 лв. са личен принос на Община Благоевград.

Срокът за осъществяване на плана е 20 месеца.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР